Επικαιρότητα Κορωνοΐός Κρήτη

Ευχαριστήριο του Συνθέτη και Στιχουργού Χάρη Γαλανού στην μονάδα covid του Βενιζελείου Νοσοκομείου

Ευχαριστήριο του Συνθέτη και Στιχουργού Χάρη Γαλανού στην μονάδα covid του Βενιζελείου Νοσοκομείου

Όταν είσαι ένας νέος άνθρωπος γυμνασμένος γεμάτος  ζωντάνια υγιέστατος  νομίζοντας ότι είσαι άτρωτος, θεωρείς ότι ο covid θα κάνει  την εξαίρεσή του και θα σε προσπεράσει.

Αυτός ήταν και ο μοναδικός λόγος που δεν είχα εμβολιαστεί.

Πίστευα ότι ο εμβολιασμός, καλός είναι αλλά για μεγαλύτερες ηλικίες και σε άτομα με προβλήματα υγείας.

Όλα αυτά μέχρι που ήρθε η διάψευσή μου καθώς ο COVID μου χτύπησε την πόρτα,

Αναγκάστηκα να νοσηλευτώ στο Βενιζέλειο Νοσοσκομείο …. ώρες και ημέρες αγωνίας,φόβου,ανασφάλειας και μοναξιάς.

Ώρες δύσκολες για κάθε ασθενή που μένει μόνος του για να δώσει την μάχη του μακρυά από αγαπημένα πρόσωπα, οικογένεια και συγγενείς.

Και εκεί που όλα αρχίζουν να σε τρομάζουν νιώθεις τελικά ότι δεν είσαι μόνος, και αυτό γιατί εισπράτεις την ζεστασιά, την αγάπη και την φροντίδα του ιατρικού  – νοσηλευτικού προσωπικού που είναι συνεχώς δίπλα σου σαν φύλακες άγγελοι.

Δυστυχώς κάποιοι συνάνθρωποι μας δεν τα καταφέρνουν να βγουν νικητές στην μάχη με τον covid  παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που αν και έχει τεράστιο φόρτο εργασίας και με ελλείψεις σε ανθρώπινο έμψυχο δυναμικό δίνει μεγάλες μάχες καθημερινά για όλους εμάς.

Η επιστήμη έκανε το καθήκον της απέναντι στον μεγάλο εχθρό που απειλεί την ανθρωπότητα, ανακάλυψε το μεγάλο όπλο για την επιβίωσή μας για να βγούμε νικητές στην ζωή, και δεν είναι κανένα άλλο από τον εμβολιασμό ΟΛΩΝ μας.

Στην μνήμη όλων των συνανθρώπων μας που έχασαν την μάχη με τον covid-19 ζητώ να ακουστούν οι επιστήμονες και όχι οι ειδήμονες του διαδικτύου ώστε να μπορέσουμε σύντομα να επιστρέψουμε όλοι υγιείς στην κανονικότητα μας.

Ευχαριστήριο του Συνθέτη και Στιχουργού Χάρη Γαλανού στην μονάδα covid του Βενιζελείου Νοσοκομείου

Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ κυρίως όμως τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Κωνσταντίνο Τερζάκη, τον διοικητή COVID κ. Νικόλαο Παπανικολάου και την ιατρό πνευμονολόγο κ. Αγγελική Βασιλάκη για το ενδιαφέρον, την ευγένεια, τον ζήλο αλλά κυρίως για την ανθρωπιά τους με την άρτια  επαγγελματική κατάρτηση και επαγγελματισμό που επιδεικνύουν τόσο στους ασθενείς όσο και στις οικογένειές τους τιμούν τον ιατρικό όρκο που έδωσαν τόσο σαν γιατροί όσο και σαν άνθρωποι.

Με εκτίμηση

Χάρης Αντ. Γαλανός

Πηγή: 1069.gr