Ελληνοτουρκικά Επικαιρότητα

Φονική «μαχαιριά» στη Τουρκία: Έρχεται «καταιγίδα» ασκήσεων – Eλληνικές & Αμερικανικές Ειδικές Δυνάμεις στέλνουν μήνυμα στην Άγκυρα

Φονική «μαχαιριά» στη Τουρκία: Έρχεται «καταιγίδα» ασκήσεων – Eλληνικές & Αμερικανικές Ειδικές Δυνάμεις στέλνουν μήνυμα στην Άγκυρα

Η Ελλάδα αναγορεύτηκε από την Ουάσιγκτον ως η κύρια σύμμαχος των ΗΠΑ στην ΝΑ Ευρώπη.

Τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του Ερντογάν είναι εντελώς αντίθετα και αυτή η στάση παράγει ήδη αποτελέσματα.     

Ο Α/ΓΕΕΔ Ναύαρχος Αποστολάκης ο οποίος βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει στην ατζέντα του τουλάχιστον τρεις μεγάλες ασκήσεις συνεκπαίδευσης με μονάδες των διοίκησης  Ειδικών Επιχειρήσεων των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες θα διεξαχθούν μέσα σε έναν μήνα επί Ελληνικού εδάφους.

Αυτό το γεγονός θεωρείται ήδη σχεδόν προαποφασισμένο, ενώ υπάρχουν έντονες φήμες για νέες αναβαθμίσεις στον εξοπλισμό των Ελληνικών Ειδικών Επιχειρήσεων, κάτι που προσπαθεί ο Έλληνας Ναύαρχος εδώ και μεγάλο διάστημα.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με άρθρο μας αναφέραμε ότι έχουν «τρελαθεί» οι Αμερικανοί πιλότοι των AH-64 Apache με τις πολύ καλές συνθήκες στην χώρα μας μέσα στο χειμώνα και για αυτό διεξάγουν συνεχείς ασκήσεις με τα ελληνικά πληρώματα στην ηπειρωτική χώρα.

Τα αμερικανικά ελικόπτερα με τα πληρώματα τους και τους τεχνικούς εδάφους, για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, τουλάχιστον έως τα τέλη Φεβρουαρίου, έχουν σταθμεύσει στην βάση ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο, από την οποία έχουν μείνει ενθουσιασμένοι από τις εγκαταστάσεις και την συμπεριφορά των Ελλήνων στρατιωτικών.

Το ίδιο σκηνικό λαμβάνει χώρα και στην Σούδα και στο Καστέλι περιστασιακά, δίνοντας στις ΗΠΑ ουσιαστικά,  μια τεράστια αεροναυτική βάση «δίπλα στις εξελίξεις” που παράγει το συριακό ζήτημα και η ασταθής Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  Αμερικανική πηγή στο ΥΠΕΞ εξέφρασε την ικανοποίηση της για την συνάντηση στρατηγικού χαρακτήρα στις ΗΠΑ από αντιπροσωπείες και των δύο πλευρών, τονίζοντας πως ο συγκεκριμένος στρατηγικός διάλογος δεν θα αναλωθεί απλώς σε θεωρητικές συζητήσεις, καθώς, αφορά σχέσεις που αναπτύχθηκαν  το προηγούμενο διάστημα ανάμεσα στην αμερικανική και την ελληνική πλευρά.

Αναφορικά με το πως η Τουρκία θα κατανοήσει τη στενή  συνεργασία Ελλάδος-ΗΠΑ  ο Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε ότι δεν πρόκειται για μια «εξίσωση μηδενικού αθροίσματός», και διαβεβαίωσε πως οι ΗΠΑ βλέπουν την Ελλάδα υπό το πρίσμα μιας συμμαχικής χώρας που έχει αυτοτελή στρατηγική αξία και μπορεί να επιτελέσει έναν εποικοδομητικό περιφερειακό ρόλο.

Η Τουρκία δεν «ελέγχεται” από την Δύση και πλέον και η Ελλάδα αποτελεί την μόνη αξιόπιστη βάση του ΝΑΤΟ.

Αυτό όμως οφείλουμε να το εκμεταλλευθούμε και να πάρουμε σε πολύ χαμηλή τιμή για παράδειγμα τουλάχιστον 4 αμερικανικά αντιτορπιλικά για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την παρουσία μας στο Αιγαίο το ταχύτερο δυνατό.     

Οι ΗΠΑ είναι υπερδύναμη και βάζουν πάνω και πέρα από όλα τα συμφέροντα τους παντού στον πλανήτη.

Τώρα συμβαίνει αυτά τα συμφέροντα να συμπλέουν με την στήριξη της Ελλάδος και αυτό οφείλουμε να το εξαντλήσουμε μέχρι τέλους,  χωρίς όμως να απομακρυνθούμε από την Ρωσία η οποία αποτελεί την ετέρα μεγάλη δύναμη του Πλανήτη.

Φονική «μαχαιριά» στη Τουρκία: Έρχεται «καταιγίδα» ασκήσεων – Eλληνικές & Αμερικανικές Ειδικές Δυνάμεις στέλνουν μήνυμα στην Άγκυρα