Ελλάδα Επικαιρότητα

Φωτιά στη Μήλο κοντά στο αεροδρόμιο – Ήχησε το 112

Φωτιά έχει ξεσπάσει το απόγευμα της Τρίτης (18/06/2024 στη Μήλο σε χαμηλή βλάστηση κοντά στο αεροδρόμιο και συγκεκριμένα στην περιοχή Ζεφύρια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά στη Μήλο κοντά στο αεροδρόμιο ξέσπασε γύρω στις 18:30 της Τρίτης (18/06/2024) και καίει χαμηλή βλάστηση, ενώ ήχησε και το 112.

Το 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στην παραλία Τσιγκράδο προκειμένου να απομακρυνθούν προς Προβατά. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει:

«Δασική πυρκαγιά στη Μήλο. Αν βρίσκεστε στην παραλία Τσιγκράδο απομακρυνθείτε προς Προβατά. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Σύμφωνα με το miloslife η φωτιά συνεχίζει ανεξέλεγκτη προς Τσιγκράδο και έχει μέτωπο πάνω από ορυχείο. Καίει τα πάντα και γίνεται τιτάνιος αγώνας από όλους για τον περιορισμό της.Οι ισχυροί άνεμοι όμως το καθιστούν πολύ δύσκολο.
Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν κινητοποιηθεί 47 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 5 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα συμπεριλαμβανομένων:

1 ομάδας πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΟΔΕ που μεταβαίνει με ελικόπτερο του Π.Σ. από Αθήνα, 2 ομάδων πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΟΔΕ που μεταβαίνει αεροπορικώς και 20 πυροσβεστών με 5 οχήματα του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) που μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Πειραιά.

photo: milosvoice

Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες με υδροφόρα οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

Με πληροφορίες από milosvoice, miloslife

 

ΠΗΓΗ newsit.gr