Ελλάδα Επικαιρότητα

Φωτιά στον Έβρο: Χωρίς ενεργά μέτωπα – Επιστρέφουν στη Λευκίμμη οι κάτοικοι

Φωτιά στον Έβρο: Χωρίς ενεργά μέτωπα – Επιστρέφουν στη Λευκίμμη οι κάτοικοι

Μετά από 16 ημέρες, η φωτιά στον Έβρο είναι σε ύφεση.
Χωρίς ενεργά μέτωπα φωτιάς και με την επιστροφή των κατοίκων της Λευκίμμης στις οικίες τους κλείνει η σημερινή ημέρα στον Έβρο.

Οι ισχυρές δυνάμεις κατάσβεσης επίγειες και εναέριες κατέβαλαν και στο συγκεκριμένο μέτωπο υπεράνθρωπες προσπάθειες για να διατηρήσουν αλώβητο τον οικισμό από την πύρινη λαίλαπα που χθες το βράδυ τον προσέγγισε σε απόσταση αναπνοής.

Παρά την επίτευξη της ύφεσης και των δύο τελευταίων μετώπων σε Λευκίμμη και σε ρέμα βόρεια του Σουφλίου και την πτώση της έντασης των βορειοανατολικών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, οι δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν για επιτήρηση και παρακολούθηση των σημείων από τα οποία πέρασε η πυρκαγιά προκειμένου να αντιμετωπιστούν εν τη γενέσει τυχόν αναζωπυρώσεις.

Με τις φλόγες που επί μέρες έκαιγαν στον νομό να έχουν σβήσει και τους οικισμούς ασφαλείς ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι μπορούμε να μιλάμε πλέον για επιστροφή στην κανονικότητα και από αύριο για τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας με επίκεντρο την ανάταξη της οικονομίας της περιοχής μέσω και ενός ειδικού αναπτυξιακού σχεδίου στήριξης των επαγγελμάτων που έχουν πληγεί.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του MEGA

Περιβαλλοντική τραγωδία

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η καμένη έκταση ξεπερνάει τα 935.000 στρέμματα (έως την 02.09.2023, 11:31 τοπική ώρα).

ΠΗΓΗ in.gr