Επικαιρότητα Πυρκαγές

Φωτιά τώρα στην Εύβοια! Συναγερμός στην Πυροσβεστική!

Φωτιά τώρα στην Εύβοια! Συναγερμός στην Πυροσβεστική!

Συναγερμός ξέσπασε αργά το βράδυ της Τετάρτης, 26.06.2019, στην πυροσβεστική υπηρεσία στη Στερεά μετά από πληροφορίες για μεγάλη φωτιά στη Εύβοια.

Τι γνωρίζουμε για την φωτιά στην Εύβοια

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, η φωτιά έχει ξεσπάσει στην Νότια πλευρά της Εύβοιας στην περιοχή της Καρύστου κοντά στον οικισμό Μπούρος. Ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κινητοποιήθηκε άμεσα.

Οι αναφορές λένε πως η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση ενώ μέχρι στιγμής -τουλάχιστον- δεν απειλούνται σπίτια

Επιπρόσθετα, για την Κάρυστο έχει αναχωρήσει το πεζοπόρο τμήμα από την Λαμία αλλά και οχήματα από την Φθιώτιδα.

Την επιχείρηση συντονίζει ο περιφερειακός διοικητής της Π.Υ. στη Στερεά Βαγγέλης Παληός που σπεύδει στην περιοχή. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την επίσημη πληροφόρηση από την Πυροσβεστική, έχουν μέχρι στιγμής κινητοποιηθεί 17 οχήματα με 34 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρο τμήμα και 4 υδροφόρες του δήμου που προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο.

Σύμφωνα πάντα με τα τοπικά ΜΜΕ, η νύχτα αναμένεται να είναι μεγάλη και ελπίδα όλων είναι η φωτιά να αντιμετωπιστεί και να μην υπάρξουν τυχόν καταστροφές ή… χειρότερες καταστάσεις.

Ο καιρός, πάντως, δεν βοηθάει αφού εκτός από την πολλή ζέστη, τις τελευταίες ώρες έπνεαν και ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι σε κάποιες περιοχές ξεπέρασαν τα 130 χιλιόμετρα την ώρα!

Πηγή: tvstar.gr