Επικαιρότητα Πυρκαγιές

Φωτιά τώρα στο Πήλιο: Σηκώθηκαν εναέρια μέσα

Φωτιά ξέσπασε στο Πήλιο και συγκεκριμένα στον Άγιο Λαυρέντιο, με 30 πυροσβέστες, 8 οχήματα και 3 εναέρια μέσα να επιχειρούν για την κατάσβεση.

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (04.08.2026) σε αγροτοδασική βλάστηση στον Άγιο Λαυρέντιο της Μαγνησίας στο Πήλιο.

Στο έργο της κατάσβεσης της φωτιάς στη Μαγνησία συμμετέχουν 30 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου της 10ης ΕΜΟΔΕ και 8 οχήματα, ενώ από αέρος έχουν κινητοποιηθεί 3 αεροσκάφη. Στην επιχείρηση συνδράμει με υδροφόρες και ο Δήμος Βόλου.

Το newsletter του iEidiseis καθημερινά στο inbox σου. Κάνε εγγραφή εδώ.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του περιστατικού, το ΕΣΚΕΔΙΚ λαμβάνει συνεχή εικόνα από drone μέσω θερμικής και οπτικής κάμερας, ενισχύοντας την επιτήρηση της περιοχής.

Για τη διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκε το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Μαγνησίας.