Επικαιρότητα Ναυτικό

Φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ: Το ΓΕΕΘΑ δίνει ΦΩΤΟ μετά το συμβάν

Κορωνοϊός: Κατέληξε ηλικιωμένη από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι

Φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ: Το ΓΕΕΘΑ δίνει στη δημοσιότητα ΦΩΤΟ μετά το συμβάν με το τουρκικό KEMAL REIS, το οποίο επισήμως ουδέποτε έχει παραδεχτεί

Την ώρα που στα media σε Ελλάδα και Τουρκία κυκλοφορούν πολλές και διάφορες φήμες αναφορικά με το πώς έγινε το περιστατικό με την «επακούμβηση» της φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ στην τουρκική φρεγάτα KELAM REIS, το ΓΕΕΘΑ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία της ελληνικής φρεγάτας, μετά το συμβάν, στην οποία φαίνεται ότι δεν έχει υποστεί ούτε γρατζουνιά.

Η φωτογραφία είναι ανάμεσα στις φωτογραφίες που έδωσε στην δημοσιότητα για την άσκηση Ελλάδας – Γαλλίας στην περιοχή που έχει δεσμεύσει η Τουρκία με NAVTEX. Η άσκηση έγινε χθες και συνεπώς αφήνεται σαφώς να εννοηθεί ότι δεν έχει υποστεί καμία ζημία το πλοίο όπως υποστηρίζουν τα τουρκικά media.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με την ιστοσελίδα dimokratiki.gr η τουρκική πλευρά παραδέχθηκε εμμέσως με μια ανάρτηση σε κοινωνικό δίκτυο μειωμένης αξιοπιστίας αλλά εξαρτώμενο από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο το επεισόδιο μεταξύ της ελληνικής φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ και της τουρκικής Kemal Reis, με τρόπο που επιτρέπει την εύσχημη αποφυγή επιβεβαίωσης ή διάψευσης του δημοσιεύματος!

Σύμφωνα με την εκδοχή της Τουρκίας, ήταν η τουρκική φρεγάτα που προκάλεσε ζημιές στο ελληνικό πολεμικό πλοίο. Η αλήθεια είναι είδος εν ανεπαρκεία στην Τουρκία του Ερντογάν, όπου όλα είναι υποταγμένα στα προσωπικά συμφέροντα του “μεγάλου ηγέτη”…

Ωστόσο, σύμφωνα με νέες πληροφορίες, που δημοσιεύει η dimokratiki.gr το επεισόδιο ανάμεσα στα δυο πλοία δεν σχετίζεται με το ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις και τον πλου του εντός των ορίων της τουρκικής NAVTEX!

Όπως φαίνεται, όλα καταγράφηκαν στην περιοχή του Καστελορίζου, όπου το ελληνικό πλοίο μετέβαινε για να αντικαταστήσει άλλη μονάδα επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού που βρισκόταν στην περιοχή.

Τα πραγματικά περιστατικά δεν θα μπορέσουν να διευκρινιστούν έως ότου μιλήσει επισήμως και η ελληνική πλευρά, η οποία έχει επιλέξει την σιωπή, με στόχο να μην προσθέσει ένταση στο ήδη εκρηκτικό κλίμα, επιδεικνύοντας “ακραία σύνεση” στη διαχείριση της κρίσης.

Κατά συνέπεια, δεν έχει νόημα να παρακολουθεί κανείς εάν θα υπάρξει κάποια αλλαγή στα πλοία συνοδείας του Ορούς Ρέις για να συμπεράνει διά της ατόπου ότι κάποιο πρόβλημα έχει προκύψει σε φρεγάτα συνοδείας. Το περιστατικό έγινε στο Καστελόριζο, καταήγει το δημοσίευμα.