Επικαιρότητα Εσωτερική Ασφάλεια

«Γαύδος ΛΣ 090»: Υπεύθυνοι για την παραλίγο τραγωδία είναι οι Έλληνες «αρμόδιοι» και όχι οι Τούρκοι

Η Ελλάδα έθεσε σε επιφυλακή την «Δύναμη "Δ"» - «Συνήθης ετοιμότητα» λέει το ΓΕΕΘΑ - Παρέμβαση ΗΠΑ

Η υπόθεση του πλοίου «Γαύδος 090» του Λιμενικού – ΕΛΑΚΤ από τα πλέον σύγχρονα από άποψη σχεδίασης και ηλικίας σκάφους τόσο του Λιμενικού όσο και του ΠΝ, έχει μια μαύρη «κηλίδα» η οποία από χθες τα μεσάνυχτα θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για το 27μελές πλήρωμά του!

Εκφράζοντας στον… υπερθετικό βαθμό τον «πασιφικισμό» της πολιτικής και «ένστολης» ηγεσίας των ΣΑ αλλά και κατ’ επέκταση και των ΕΔ το πλοίο δεν φέρει ούτε μια… σφεντόνα για οπλισμό, όχι μόνο για την εκτέλεση των αποστολών του αλλά και για την στοιχειώδη αυτοάμυνα του πληρώματός του.

Είναι ευθύνη της Πολιτείας ότι ένα σκάφος σχεδόν 60 μέτρων έχει τον «οπλισμό» ενός απλού γιότ αναψυχής παρά το γεγονός ότι οι χώροι του επιτρέπουν ακόμα και την τοποθέτηση βλημάτων επιφανείας-επιφανείας.

Κάτι που φυσικά δεν επρόκειτο ποτέ να γίνει αφού δεν είναι πολεμικό σκάφος αλλά καταδεικνύει τις δυνατότητες του και την «χωρητικότητά» του πλοίου σε οπλικά συστήματα.

 

Χαρακτηριστικό είναι ότι το τουρκικό πλοίο UMUT που το εμβόλισε χθες έχει ως στάνταρ οπλισμό πυροβόλο Oto Melara των 40 χλστ. και δίδυμα πολυβόλα των 12,7 χλστ.

Από την απόσταση αυτή μια ριπή των προαναφερόμενων στην γέφυρα του απροστάτευτου «Γαύδος» θα αρκούσε για να προκαλέσει εκατόμβη νεκρών χωρίς δυνατότητα απάντησης από το πλήρωμα του ελληνικού σκάφους.

Πράγματι μόνο στην Ελλάδα και σε έκφραση του πνεύματος του «πασιφικισμού» θα μπορούσε να ναυπηγηθεί ένα σκάφος τέτοιων δυνατοτήτων και να είναι απλά και μόνο για να περισυλλέγει ναυαγούς ή «παράτυπους» μετανάστες.

Γιατί δεν βάζει επάνω κάποιου είδος οπλισμό; Άγνωστο!

Για λόγους οικονομίας; Αδύνατον να το πιστέψουμε.

Οι αποθήκες του ΠΝ είναι γεμάτες από πυργίσκους πυροβόλων ή και απλών πολυβόλων  τα οποία θα μπορούσαν να διασυνδεθούν με ένα απλό σύστημα πυρός.

Προχθές παραλίγο να είχαμε τραγωδία.

Άλλωστε αυτό που έκαναν οι Τούρκοι ήταν φυσιολογικό για τα τουρκικά δεδομένα

Έπεσαν με ένα ένοπλο σκάφος πάνω σε ένα άοπλο σκάφος.

Να σημειώσουμε ότι ο πρώην υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επί υπουργίας του οποίου το πλοίο παραγγέλθηκε είχε επιμείνει αυτό να φέρει οπλισμό.

Η αποχώρησή του από το υπουργείο δεν του επέτρεψε να πετύχει τον στόχο του.

Ακόμη και η φιλήσυχη Ισλανδία το σκάφος που διαθέτει η Ακτοφυλακή της το ICGV Þór διαθέτει ένα στοιχειώδη οπλισμό δληαδή ένα πυροβόλο Bofors των 40 χλστ. και δύο πολυβόλα των 12,7 χλστ. Οι Ισλανδοί δεν φοβήθηκαν εάν βάλλουν οπλισμό ότι αυτό θα θεωρηθεί «κλιμάκωση». Αντίθετα το σκάφος του ΛΣ δεν διαθέτει κανένα!

 

 

 

www.1069.gr