Αλλα Κόμματα Επικαιρότητα

Γιάνης Βαρουφάκης: Νέα προσαγωγή για τον ξυλοδαρμό

Σοκ και δέος για τους δανειολήπτες – Θα πληρώσουν έως και επτά δόσεις επιπλέον από το καλοκαίρι

Είχαν προηγηθεί δύο συλλήψεις νεαρών.

Τρίτος νεαρός προσήχθη ως ύποπτος από την αστυνομία για την άγρια επίθεση σε βάρος του γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός βρίσκεται στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας όπου εξετάζεται και αναμένεται να διαπιστωθεί αν η ανακρίτρια θα βγάλει ένταλμα ή εάν θα τον καλέσει η ίδια για εξηγήσεις.

Για την επίθεση σε βάρος του γραμματέα του ΜέΡΑ25, έχει συλληφθεί ένας 19χρονος, ο οποίος ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη κατόπιν σχετικού εντάλματος και ένας 17χρονος που θεωρείτο ο πρώτος ύποπτος από την ΕΛ.ΑΣ.

Ο 17χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ ο ίδιος αρνείται την εμπλοκή του στο βίαιο περιστατικό. Ο 19χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Παρασκευή.

Στον 17χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.

Η δίωξη η οποία στρέφεται και κατά παντός υπευθύνου που συμμετείχε στην επίθεση αφορά τα αδικήματα:

α. βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη (κακoύργημα)

β. συμμορία (κακoύργημα)

γ. παράνομη βία

δ. παράνομη οπλοφορία

Τι είχε δηλώσει για τον ξυλοδαρμό ο Γιάνης Βαρουφάκης

Για τους δράστες της επίθεσης μίλησε, την Τρίτη, για πρώτη φορά ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη.

Μάλιστα όπως είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο πρόσωπο του 17χρονοπυ που έχει ήδη συλληφθεί δεν αναγνωρίζει ως δράστη, καθώς όπως είπε ο δράστης ήταν «ένας 25χρονος εξασκημένος στη χειρουργική βία». Επίσης, ο κ. Βαρουφάκης αμφισβητεί ότι η επίθεση έγινε από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και υποστηρίζει ότι πρόκειται για προβοκάτσια και ενέργεια μπράβων.

«Μην αρχίζουμε τη διαδικασία δαιμονοποίησης διάφορων χώρων. Θα περιμένω τη δικαιοσύνη και θα τοποθετηθώ», ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης για την ταυτότητα των φερόμενων δραστών.