Επικαιρότητα Χρυσή Αυγή

Γιάννης Λαγός: To παρασκήνιο της σύλληψής– Πώς οι Αρχές του πέρασαν χειροπέδες

Γιάννης Λαγός: To παρασκήνιο της σύλληψής– Πώς οι Αρχές του πέρασαν χειροπέδες

Το ρεπορτάζ του OPEN για τα 24ωρα που οδήγησαν στην σύλληψη του Γιάννη Λαγού στις Βρυξέλλες

Το παρασκήνιο των 48 ωρών που προηγήθηκαν της σύλληψης του Γιάννη Λαγού, στις Βρυξέλλες, αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ.

Σύμφωνα, ειδικότερα, με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου, τις τελευταίες δύο μέρες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε διαρκείς επαφές με Νορβηγία, Δανία και Βέλγιο για να μπλοκαριστεί το σχέδιο διαφυγής του καταδικασμένου ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Οι βελγικές αρχές είχαν γίνει «σκιά» του Γιάννη Λαγού, ενώ σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας είχαν δοθεί αυστηρές οδηγίες για την περίπτωση που εμφανιζόταν ο Γιάννης Λαγός, επιχειρώντας να διαφύγει. Για την περίπτωση αυτή μάλιστα είχαν δοθεί ειδικές οδηγίες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η εντολή για το ένταλμα είχε διακινηθεί στην Ευρώπη μέσω ενός συστήματος που επιτρέπει την άμεση επικοινωνία όλων των χωρών.

Ειδική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ θα «υποδεχτεί» τον Λαγό

Σημειώνεται ότι για την μεταφορά του Γιάννη Λαγού στην Ελλάδα, ειδική ομάδα αστυνομικών θα ταξιδέψει μέχρι το Βέλγιο και αεροπορικώς θα φέρει πίσω τον καταδικασμένο. Ειδικά οχήματα θα τον μεταφέρουν στις δικαστικές Αρχές ώστε να εκτελεστεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.