Επικαιρότητα ΝΔ

Γιάννης Οικονόμου για εκλογές: «Τα ερωτήματα είναι δύο: αυτοδυναμία ή παραλυσία; Μητσοτάκης ή Τσίπρας;»

«Προϋπόθεση για να συνεχίσει η Ελλάδα την ανοδική της πορεία η αυτοδυναμία» είπε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Η αυτοδυναμία δεν είναι αλαζονεία, δεν είναι κομματικό «καπρίτσιο». Η αυτοδυναμία είναι προϋπόθεση για να συνεχίσει η Ελλάδα την ανοδική της πορεία. Μία πορεία που εγγυώνται οι δεσμεύσεις μας» είπε σήμερα Κυριακή ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Επίσης ανέφερε ότι: «Τα ερωτήματα είναι δύο: αυτοδυναμία ή παραλυσία; Μητσοτάκης ή Τσίπρας;», δήλωσε ο κ. Οικονόμου

«Την άλλη Κυριακή ο κόσμος θα ψηφίζει για την επόμενη μέρα, για τις ζωές μας, για τις ζωές αυτών που αγαπάμε. Τα ερωτήματα είναι δύο: αυτοδυναμία ή παραλυσία; Μητσοτάκης ή Τσίπρας;», ανέφερε στον ΣΚΑΪ, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας με τη ΝΔ, Γιάννης Οικονόμου.

Τι είπε για τον πρωθυπουργό του… ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι «όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου φάνηκε ότι η μοναδική συγκολητική ουσία της αντιπολίτευσης δεν είναι ούτε η προοπτική για το αύριο, ούτε η κοστολογημένη πρόταση, ούτε μία διαφορετική και ρεαλιστική αντίληψη για τον ασταθή κόσμο που έχουμε γύρω μας. Η συγκολητική ουσία είναι το μένος για τον Μητσοτάκη. Πίσω από αυτό υπάρχει μία βαβέλ.  Αυτοδυναμία λοιπόν, μία σταθερή κυβέρνηση με ενιαίο λόγο, με γρήγορα αντανακλαστικά που δεν θα αναλώνεται σε ατέρμονες εσωτερικές διαβουλεύσεις για να παίρνει αποφάσεις όταν ο χρόνος καίει. Ή μία κυβέρνηση βαβέλ, παραλυσίας που θα βυθίσει την Ελλάδα πάλι πίσω σε κλυδωνισμούς και δοκιμασίες».

Τόνισε, επίσης, ότι «ο Πρωθυπουργός στη χώρα μας είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό πρόσωπο, που συγκεντρώνει πάνω του δύναμη και πρέπει να είναι ένα πρόσωπο δυνατό, με βάρος. Γι’ αυτό και η άποψη και η προσέγγιση του ΠΑΣΟΚ για τον επόμενο Πρωθυπουργό, τον άγνωστο «Χ» είναι ανούσια και συνιστά θεσμικό ατόπημα. Ο Μητσοτάκης απέδειξε αυτήν την τετραετία ότι έχει το βάρος που απαιτείται για να είναι ο Πρωθυπουργός και ο τιμονιέρης της Ελλάδας. Ο κ. Τσίπρας, όταν ήταν Πρωθυπουργός, απέδειξε ότι δεν μπορούσε».