Επικαιρότητα Πυραυλικά Συστήματα

HISAR O+: Ο τουρκικός στρατός παρέλαβε το νέο πυραυλικό σύστημα αεράμυνας

Το ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης καταγραφεί τις περισσότερες απώλειες

Ο τουρκικός στρατός παρέλαβε την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022, τo εγχώριας κατασκευής πυραυλικό σύστημα αεροπορικής άμυνας μεσαίας εμβέλειας τύπου HISAR O+. Με την παράδοση του πυραυλικού συστήματος, η Τουρκία έχει πλέον γίνει αυτάρκης σε αντιπυραυλική άμυνα πολύ χαμηλού, χαμηλού και μεσαίου ύψους, αναφέρει το δημοσίευμα της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Daily Sabah.

Το HISAR O+ κατασκευάστηκε στην Τουρκία σε συνεργασία των εταιρειών Aselsan και Roketsan. Το σύστημα αεράμυνας, το οποίο διαθέτει αμυντική ικανότητα 360 μοιρών, είναι ικανό να εμπλέκεται και να επιτίθεται εναντίον τουλάχιστον εννέα διαφορετικών στόχων ταυτόχρονα.

HISAR O+

Θα υποστηρίζει την αεροπορική άμυνα των χερσαίων δυνάμεων έναντι μαχητικών, ελικοπτέρων, drones, πυραύλων κρουζ και πυραύλων αέρος-εδάφους, ενώ έχει τη δυνατότητα να αναχαιτίζει στόχους σε εμβέλεια 25 χιλιομέτρων.

Τον Μάρτιο του 2021, το σύστημα αεράμυνας μεσαίου βεληνεκούς HISAR O+ ολοκλήρωσε με επιτυχία μια δοκιμαστική βολή, η οποία ήταν η μεγαλύτερη σε εμβέλεια και υψηλότερου υψομέτρου δοκιμή που διεξήχθη στη Τουρκία.

Με πληροφορίες από: Defenseworld.net / Daily Sabah | Φωτογραφία Wikipedia Commons