Επικαιρότητα Κρήτη Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Η μαντινάδα και το συμβολικό δώρο του Νίκου Τσατσαρωνάκη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας | Photos

Άγνωστοι «έγδυσαν» σπίτια σε χωριά του Ηρακλείου - Αφαίρεσαν χρήματα & κοσμήματα

Μία κατ’ ιδίαν συνάντηση είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στα Χανιά και την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη Κισσάμου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Συγκεκριμένα, ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος συναντήθηκε μετά το τέλος της εκδήλωσης, με τον Νίκο Τσατσαρωνάκη, ιδρυτή της Χανιώτικης εταιρίας παξιμαδιών “Το Μάννα” και με μέλη της οικογένειας που δραστηριοποιούνται στην επιχείρηση.

Στην σύντομη αλλά ουσιαστική συνάντηση οι δύο άντρες, οι οποίοι είχαν συναντηθεί ξανά τον περασμένο Οκτώβριο στην βράβευση Κρητικών επιχειρηματιών από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, εξήραν το έργο του Μακαριστού Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου Ειρηναίου Γαλανάκη, ενώ ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος γνώριζε την ιστορία της εταιρίας “Το Μάννα” και του κ. Τσατσαρωνάκη, τον συνεχάρη για την πορεία της επιχείρησης. Από τη μεριά του ο κ. Τσατσαρωνάκης δεν θα μπορούσε παρά να τιμήσει τον επίτιμο καλεσμένο με μια μαντινάδα:

“Άλλο να είσαι αϊτός κι άλλο να τονε κάνεις

Άλλο να βλέπεις την κορυφή κι άλλο να τηνε φτάνεις”

Στην συνάντηση παρόντες ήταν η μία από τις κόρες του κ. Τσατσαρωνάκη Κατερίνα με τον σύζυγό της Στέλιο Βλαχάκη, αλλά και δύο από τα εγγόνια του ιδρυτή της εταιρίας, ο Νίκος Βλαχάκης και ο Παναγιώτης Σπηλιώτης.Η μαντινάδα και το συμβολικό δώρο του Νίκου Τσατσαρωνάκη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας | Photos

Η μαντινάδα και το συμβολικό δώρο του Νίκου Τσατσαρωνάκη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας | PhotosΟ Παναγιώτης μάλιστα, δώρισε στον κ. Παυλόπουλο εκ μέρους της οικογένειας ένα άγαλμα-κόρη του 4ου αιώνα από το αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Εξοχότατε κε Πρόεδρε, Τρεις γενιές της οικογένειάς μας σμίγουν στην επίσκεψή σας. Παρακαλώ δεχθείτε ένα συμβολικό δώρο με τιμή και σεβασμό.Η μαντινάδα και το συμβολικό δώρο του Νίκου Τσατσαρωνάκη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας | PhotosΗ μαντινάδα και το συμβολικό δώρο του Νίκου Τσατσαρωνάκη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας | Photos

Τον 4ο αιώνα στα Χανιά της Κρήτης, η κόρη, η μητέρα, η γυναίκα ήταν η βάση της οικογένειας. Η οικογένεια Τσατσαρωνάκη έκτισε μια εταιρεία με οικογενειακή δομή και αξίες, απλότητα και επιμονή στην ποιότητα.

Ένα δώρο πολιτισμού σε ανάμνηση της επίσκεψης στην Κίσσαμο και τη συνάντησή μας.»

zarpanews.gr