Επικαιρότητα Ορθοδοξία

Ιερώνυμος: Να βιώσουν όλοι οι άνθρωποι μια εσωτερική Ανάσταση

Απίστευτο! Πάνω από 270 εκλογικοί υπάλληλοι στην Ινδονησία πέθαναν μετρώντας ψήφους

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ιερώνυμος εξέφρασε την ελπίδα «να έχουμε κι εμείς ένα τέτοιο πέρασμα στα καθημερινά μας προβλήματα, ένα τέτοιο Πάσχα να κάνουμε φέτος».

Την ευχή όλοι οι άνθρωποι να βιώσουν, πρώτα απ’ όλα, την «εσωτερική Ανάσταση» και «ένα πραγματικό Πάσχα» εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ευχήθηκε, στη συνέχεια, οι φετινές γιορτές «να είναι Πάσχα, δηλαδή να είναι ένα πέρασμα -εβραϊκή λέξη το Πάσχα- καθότι πέρασαν από την Αίγυπτο στην πατρίδα τους, έφυγαν από τη σκλαβιά στην ελευθερία, από το σκοτάδι στο φως, από τον θάνατο στη ζωή. Είναι αυτά που θέλουμε όλη μας τη ζωή μας να έχουμε».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ιερώνυμος εξέφρασε την ελπίδα «να έχουμε κι εμείς ένα τέτοιο πέρασμα στα καθημερινά μας προβλήματα, ένα τέτοιο Πάσχα να κάνουμε φέτος».

Οι δύο εντολές που κρύβουν μέσα τους το νόημα της ζωής

Ερωτηθείς περί του τί καλείται να κάνει ο κάθε χριστιανός για να ανταπεξέλθει σε μια εποχή που βιώνει δυσκολίες και πειρασμούς, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, είπε το εξής:

«Είναι παλιό το πρόβλημα. Συνάντησε κάποιος τον Χριστό μας και του είπε »ξέρετε, εγώ θέλω να ζήσω, να χαρώ και θα ήθελα να μου πείτε ποιο είναι το νόημα της ζωής». Και ο Χριστός του απάντησε πως είναι απλό: »Πρώτα θα αγαπήσεις τον Θεό με όλη σου τη δύναμη και τον συνάνθρωπο σαν να είσαι εσύ ο ίδιος, όπως τον εαυτό σου». Του φάνηκε, όμως, ότι δεν επείσθη και τότε ο Κύριος επανέλαβε: »Μέσα σε αυτές τις δύο εντολές κρύβεται το νόημα όλης της ζωής»».

Το Κέντρο Γεροντολογίας στον Ωρωπό

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πραγματοποίηση ενός οράματός του, τη δημιουργία του Κέντρου Γεροντολογίας στον Ωρωπό, στο Δήλεσι.

«Ως εκκλησία πέρα από τη ζωή που δίδουμε μέσα από τα Μυστήρια, προσφέρουμε ανακούφιση και φροντίδα σε ανθρώπους που βιώνουν ιδιαίτερες δυσκολίες» σημείωσε σχετικά.

Τα εγκαίνια του Κέντρου Γεροντολογίας, όπως είπε, θα γίνουν στις 23 Μαΐου.

«Θα φιλοξενεί άτομα μεγάλης ηλικίας, αλλά παράλληλα θα είναι και ερευνητικό κέντρο. Θα διαθέτει επιτελείο επιστημόνων και πρόεδρός του θα είναι ο πρύτανης, Αθανάσιος Δημόπουλος. Τα άτομα θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν και θεραπεία, ελαφρά, για να προλαβαίνουν άλλα στάδια της νόσου που ακολουθούν» τονίζει ο κ. Ιερώνυμος

Θα έχει και τμήμα για Αλτσχάιμερ

Το Κέντρο Γεροντολογίας, όπως εξήγησε ο Αρχιεπίσκοπος, θα έχει και εξειδικευμένο τμήμα «για τα άτομα με Αλτσχάιμερ, διότι έιναι μεγάλο το πρόβλημα».

Ενα μήνα μετά, τον Ιούνιο, θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια Κέντρου για παιδιά αυτιστικά και παιδιά με νοητική υστέρηση, στον Βαρνάβα.

«Είναι πάρα πολύ ωραίο. Θα εγκαινιαστεί ένα κομμάτι του. Είναι έτοιμο κι αυτό», προσθέτει, καταλήγοντας, εμφανώς ικανοποιημένος ο κ. Ιερώνυμος.