Επικαιρότητα Κόσμος

ΗΠΑ: Ένας στους 5 Αμερικανούς υπέρ της εισβολής στο Καπιτώλιο

ΗΠΑ: Ένας στους 5 Αμερικανούς υπέρ της εισβολής στο Καπιτώλιο
Το 62% των ψηφοφόρων αποδέχονται ότι η εισβολή στο Καπιτώλιο αποτελεί απειλή για το πολίτευμα

Παρά το γεγονός ότι οιεικόνες της εισβολής στο Καπιτώλιο προκάλεσαν σοκ σε όλο τον πλανήτη, φαίνεται ότι αρκετά μεγάλο ποσοστό των Αμερικανών δεν είδε με κακό μάτι όσα έγιναν στις ΗΠΑ.

Δημοσκόπηση που διενήργησε το ινστιτούτο δημοσκοπικών ερευνών YouGov (σε δείγμα 1.397 ατόμων) αποκαλύπτει ότι το 20% των Αμερικανών πολιτών τάσσεται υπέρ της εισβολής στο Καπιτώλιο και ένα ποσοστό 42% με 50% αντιτίθεται στην απομάκρυνση του Ντόναλντ Τραμπ από την εξουσία. Το 62% των ψηφοφόρων αποδέχονται ότι η επίθεση αποτελεί απειλή για το πολίτευμα και το 71% αντιτίθενται στην κίνηση (οι Ρεπουμπλικανοί υποστηρικτές ωστόσο εμφανίζονται διχασμένοι).

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, ένας στους πέντε ψηφοφόρους τάσσεται υπέρ της εισβολής στο Καπιτώλιο. Σε αυτό το ποσοστό το 45% ανήκουν στους υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων. Όσον αφορά τον υπεύθυνο για όσα εξελίχθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στην Ουάσιγνκτον, όπου το 55% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η ευθύνη βαρύνει τον απερχόμενο πρόεδρο Τραμπ.