Επικαιρότητα Κόσμος

Jerusalem Post για την συμφωνία με την Χαμάς: Θα απελευθερωθούν 80 όμηροι

Νέα στοιχεία για την συμφωνία ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων δίνει η Jerusalem Post. Σύμφωνα με το Ισραηλινό ΜΜΕ η συμφωνία προβλέπει την απελευθέρωση 80 ομήρων.

Αυτή την ώρα συνεδριάζει το πολεμικό συμβούλιο, στις 7 θα συνεδριάσει το συμβούλιο ασφαλείας και στις 8 το βράδυ θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο στο Ισραήλ προκειμένου να εγκρίνουν την συμφωνία για την απελευθέρωση δεκάδων ομήρων από τη Χαμάς.


Νωρίτερα σε συνάντησή του με στρατιώτες στο νότιο Ισραήλ ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου είπε: «Καταγράφουμε πρόοδο. Δεν θεωρώ ότι είναι χρήσιμο να πούμε πάρα πολλά (…) αλλά ελπίζω ότι σύντομα θα υπάρξουν καλά νέα». Ο Νετανιάχου βρέθηκε σε στρατιωτική βάση του βορείου Ισραήλ καθώς οι διαπραγματεύσεις υπό την μεσολάβηση του Κατάρ, της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Όσοι πρόκειται να απελευθερωθούν αναμένεται να είναι παιδιά, οι μητέρες τους και άλλες γυναίκες.

Σύμφωνα επίσης με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz το Ισραήλ θα απελευθερώσει 150 Παλαιστίνιους κρατούμενους – κυρίως γυναίκες και παιδιά – ενώ θα επιτρέψει την είσοδο από την Αίγυπτο 300 φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, μέσω του συνοριακού περάσματος της Ράφα.

Περαιτέρω πληροφορίες κάνουν λόγο για επέκταση της κατάπαυσης του πυρός, εφόσον το συμφωνήσουν οι δύο πλευρές αλλά και νέες απελευθερώσεις ομήρων με αναλογία 3:1, όπως τώρα δηλαδή.

Φυσικά, αξιοσημείωτο είναι πως δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημα στόματα καμία από αυτές τις πληροφορίες και όλοι αναμένουν τυχόν ανακοινώσεις.
ΠΗΓΗ newsit.gr