Επικαιρότητα Καιρός

Καιρός: Έρχονται χιόνια σε Αττική και Θεσσαλονίκη – Χιονοκαταιγίδα στα νησιά

Καιρός: Έρχονται χιόνια σε Αττική και Θεσσαλονίκη - Χιονοκαταιγίδα στα νησιά
Η ραγδαία επιδείνωση του καιρού θα φέρει χιονοπτώσεις που δεν αποκλείεται να είναι κατά τόπους πυκνές, ενώ θα το «στρώσει» ακόμη και στα νησιά

Χιόνια ακόμα και στα πεδινά αναμένονται από το νέο κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα κορυφωθεί την Πέμπτη (6/2). Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN TV, Κλέαρχο Μαρουσάκη, από την Τετάρτη το απόγευμα κύμα χιονοπτώσεων θα ξεκινήσει από τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας (Κεντρική – Ανατολική Μακεδονία, Βόρειο Αιγαίο), όπου θα χιονίσει ακόμη και σε πεδινές περιοχές.

Από το απόγευμα της Τετάρτης μέχρι και την Πέμπτη το μεσημέρι δεν αποκλείονται ακόμη και χιόνια μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής οι χιονοπτώσεις θα κινηθούν νοτιότερα και θα επηρεάσουν τμήματα της Ανατολικής Θεσσαλίας, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και την Ανατολική – Βορειοανατολική Πελοπόννησο.

xionia-1.jpg

Ταυτόχρονα καταιγίδες θα εκδηλωθούν μέσα στο Αιγαίο που δεν αποκλείεται σε ορισμένα τμήματα του Ανατολικού και του Κεντρικού Αιγαίου να έχουν τη μορφή χιονοκαταιγίδας. Χιόνια αναμένονται και σε χαμηλά υψόμετρα της Κρήτης.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN TV, υπάρχει πιθανότητα να χιονίσει ακόμη και στα νησιά του Αιγαίου και, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Facebook, μπορεί να το… στρώσει «ακόμα δίπλα στο κύμα».

Για την περιοχή της Αττικής τα χιόνια θα φτάσουν μέχρι και τα βόρεια προάστια, με αυξημένες τις πιθανότητες για χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας από το απόγευμα της Πέμπτης μέχρι και το ξημέρωμα – πρωί της Παρασκευής. Σημειώνεται ότι οι χιονοπτώσεις δεν αποκλείεται να είναι κατά τόπους πυκνές. Μέσα στην Παρασκευή τα φαινόμενα σταδιακά και από τα βόρεια θα πρέπει να αρχίσουν να υποχωρούν.