Επικαιρότητα Καιρός

Καιρός – Καλλιάνος: «Γραμμή λαίλαπας» θα σαρώσει την Αττική με βροχές και καταιγίδες

Καιρός αύριο: Ανεβαίνει η θερμοκρασία και έρχονται ισχυροί νοτιάδες – Πού θα πέσουν βροχές και χιόνια

Χαλάει ο καιρός από την Κυριακή (11/02/2024) και ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος κάνει λόγο για καιρικό φαινόμενο με τον όρο «γραμμή λαίλαπας».

Η «γραμμή λαίλαπας» θα «σαρώσει» και την Αττική με βροχές και καταιγίδες από τα μεσάνυχτα της Κυριακής τόνισε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος και ο καιρός θα είναι άστατος σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Καλλιάνος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων Mega, ο καιρός την Κυριακή θα είναι άστατος με καταιγίδες να σημειώνονται στα δυτικά και βροχές στα βόρεια.

Μάλιστα, από τα μεσάνυχτα της Κυριακής έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, ένα φαινόμενο το οποίο ονομάζεται «γραμμή λαίλαπας» θα φέρει καταιγίδες σε ευθεία γραμμή από την περιοχή περίπου των Κυθήρων μέχρι και τη Σκύρο, που θα κινηθούν από τις περιοχές της Κεντρικής Ελλάδος, νοτιοανατολικότερα και θα περάσουν περίπου μετά τα μεσάνυχτα πάνω από την Αττική.

Ο άστατος καιρός σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο θα παραμείνει, με τοπικές βροχές έως και την Πέμπτη, όχι όμως ανησυχητικές. Επιπλέον, ισχυροί νοτιάδες 7-8 μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη, κυρίως την Κυριακή και τη Δευτέρα.