Επικαιρότητα Καιρός

Καιρός – Ναύπακτος: Τα τιρκουάζ νερά που έγιναν βούρκος (vid)

Νεκρή η YouTuber Emily Hartridge μετά από δυστύχημα με ηλεκτρικό πατίνι
H καταγάλανη παραλία σε Αντίρριο και Μακύνεια έγινε βούρκος μέσα σε λίγες ώρες – Απεγνωσμένοι οι επιχειρηματίες

Το μέγεθος των έντονων καιρικών φαινομένων αποτυπώνεται στη θάλασσα την επομένη της θεομηνίας στις παραλίες του Αντιρρίου και της Ναυπάκτου. Σε μία ακτογραμμή που εκτείνεται για περισσότερο από 20 χιλιόμετρα η πεντακάθαρη θάλασσα μετατράπηκε σε βούρκο. Χώμα, φερτά υλικά, ξύλα, πλαστικά και μεγάλοι κορμοί δέντρων επιπλέουν στην παραλία του Αντιρρίου που μέχρι χθες ήταν πεντακάθαρη και καταγάλανη.

«Είμαι γεννημένη στο Αντίρριο. Αυτή την κατάσταση δεν την έχω ξαναδεί ποτέ και ειδικά σε αυτή την περίοδο. Τον χειμώνα κάποιες φορές είναι ανακατεμένη η θάλασσα, αλλά αυτή τη λάσπη δεν την έχουμε ξαναδεί. Δε γίνεται να κάνει κάποιος μπάνιο. Δεν ξέρω πότε θα καθαρίσει η θάλασσα. Κυριολεκτικά καταστραφήκαμε. Περιμένουμε τουρίστες και δεν ξέρουμε τι να τους πούμε εάν δουν αυτό το χάλι» είπε στο ethnos.gr η κυρία 54χρονη Ευαγγελία Χατζηδήμου που διευθύνει τουριστική επιχείρηση στο Αντίρριο.

Καιρός - Ναύπακτος: «Μας πήραν μπάλα τα ρεματάκια» (vid)

Να σημειωθεί πως ο Βουλευτής Αιτωλοκαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος ζήτησε να κηρυχθεί η περιοχή της Ναυπακτίας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.