Επικαιρότητα Καιρός

Καιρός: Πότε επιστρέφει ο καύσωνας – Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Πρώτα πλάνα από το Rafale – Α/ΓΕΕΘΑ: Έτσι εκκινούν ενίοτε οι καταιγίδες..με «ριπές ανέμου» [pics]
Εκτιμά ότι την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου θα καταφέρουν να μας προσεγγίσουν θερμές αέριες μάζες που θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία σε επίπεδα καύσωνα.

Ενισχυμένα μελτέμια και πιο υψηλές θερμοκρασίες στα δυτικά της χώρας είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού των επόμενων ημερών καθώς το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης» που έδωσε καταιγίδες αποχωρεί από τη χώρα, σύμφωνα με την πρόβλεψη του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο οποίος έκανε λόγο για επιστροφή του καύσωνα στα τέλη Ιουλίου.

Ο μετεωρολόγος του OPEN προέβλεψε ότι θα επικρατήσουν όλη την εβδομάδα καλοκαιρινές συνθήκες, με ενίσχυση των μελτεμιών, κάτι που θα αυξήσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει η θερμοκρασία σήμερα ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης εκτιμά ότι την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου θα καταφέρουν να μας προσεγγίσουν θερμές αέριες μάζες που θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία σε επίπεδα καύσωνα.

Στην Αττική θα επικρατήσουν σήμερα πολύ καλές καιρικές συνθήκες μέχρι το μεσημέρι, ενώ αναμένονται βροχές το απόγευμα σε Πάρνηθα και Πεντέλη, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 34-35 βαθμούς Κελσίου.