Ελλάδα Επικαιρότητα

Κακοκαιρία Daniel: Ακυρώνεται η επίσκεψη Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Η πρωτοφανής κακοκαιρία που συνεχίζει να χτυπά τη χώρα αλλάζει το πρόγραμμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το επόμενο τριήμερο.

Αναβάλλεται για αύριο η προγραμματισμένη επίσκεψη στον Έβρο, από όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοίνωνε τα μέτρα στήριξης των πληγέντων από τις πυρκαγιές, ενώ λόγω της κακοκαιρίας ακυρώθηκε και η επίσκεψή του στη ΔΕΘ για τα εγκαίνια της έκθεσης.

Παράλληλα, μέτρο-μέτρο, το «καλάθι» των παροχών επανεξετάζεται λόγω των μεγάλων καταστροφών στη χώρα από την κακοκαιρία, δεδομένου ότι θα απαιτηθούν νέοι έκτακτοι πόροι για να δοθούν ως αποζημιώσεις για τη στήριξη των πληγέντων και την αποκατάσταση των υποδομών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Πολιτική Προστασία και τους αρμόδιους υπουργούς, προγραμματίζει να βρεθεί πριν ή μετά τη μετάβαση του στη Θεσσαλονίκη -ανάλογα της εξέλιξης της θεομηνίας- σε περιοχές της Θεσσαλίας που έχουν υποστεί τεράστιες καταστροφές, όπως ο Βόλος και η Καρδίτσα, και να ενημερωθεί επί τόπου για τις ζημιές, με στόχο την άμεση καταγραφή, την καταβολή αποζημιώσεων και την αποκατάσταση των υποδομών.

ΠΗΓΗ newsit.gr