Επικαιρότητα Εσωτερική Ασφάλεια

Κακοκαιρία Daniel – Λάρισα: Μήνυμα 112 για έντονα πλημμυρικά φαινόμενα

Αχτσιόγλου: Είμαστε στο πλευρό των κατοίκων με όλες μας τις δυνάμεις

Το 112 ήχησε στη Λάρισα, προειδοποιώντας για έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, λόγω της κακοκαιρίας Daniel. Απομακρύνθηκαν κάτοικοι από τη Φαρκαδόνα.

«Έσπασε το φράγμα στην Πηνειάδα. Η στάθμη του νερού ανεβαίνει επικίνδυνα», δήλωσε λίγο μετά τις 22.30 ο αντιδήμαρχος Φαρκαδόνας, Βασίλης Κοσμάς. Είπε ακόμα ότι ανοίγουν σχολεία για να μείνει ο κόσμος το βράδυ και πρόσθεσε ότι το νερό έρχεται συνεχώς προς τα πάνω. «Η νύχτα θα είναι εφιαλτική στην Φαρκαδόνα», είπε χαρακτηριστικά. «Σήμερα έχω μπει 10 φορές σε 3 μέτρα νερό με την βάρκα για να βγάλω κόσμο», τόνισε και πρόσθεσε ότι «ευτυχώς το Κέντρο Υγείας έχει ρεύμα και επίσης ο κόσμος έχει μεταφερθεί στα πιο ψηλά σημεία του χωριού».

Με ανακοίνωση του ο δήμος Λαρισαίων κάλεσε τους πολίτες -λόγω της ιδιαίτερα μεγάλης ποσότητας νερού του Πηνειού ποταμού και για προληπτικούς λόγους- να απομακρυνθούν όσοι βρίσκονται εντός της πλημμυρικής ζώνης του ποταμού που περικλείεται από την κοίτη του ποταμού έως το ανάχωμα της οδού Σάκη Καράγιωργα και από την γέφυρα της Νέας Σμύρνης έως και τον Βιολογικό καθαρισμό (περιοχή Αγίας Μαρίνας).

Κακοκαιρία Daniel – Λάρισα: Μήνυμα 112 για έντονα πλημμυρικά φαινόμενα

Ειδικότερα, κλήθηκαν να απομακρυνθούν, το συντομότερο δυνατό, όσοι διατηρούν μονάδες με ζώα, μικρές επιχειρήσεις κλπ, όλοι όσοι βρίσκονται στην συγκεκριμένη περιοχή.