Επικαιρότητα Καιρός

Κακοκαιρία Daniel – Πήλιο: Σπίτια έχουν πέσει μέσα σε ρέμα – Σκαρφάλωσαν στα δέντρα για να σωθούν από τους χειμάρρους

Κακοκαιρία Daniel: Νέο μήνυμα 112 – Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη Μαγνησία

Τουλάχιστον δύο σπίτια στο χωριό Χόρτο στο Πήλιο έχουν μετακινηθεί από τη θέση τους και έχουν καταλήξει μέσα στο ρέμα της περιοχής από την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel.

Την ίδια στιγμή κάτοικοι της περιοχής έχουν σκαρφαλώσει σε δέντρα προκειμένου να σωθούν από τους ορμητικούς χειμάρρους που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις.

Τρομακτικές είναι οι καταστροφές σε αρκετά χωριά του Πηλίου ήταν αυτά βρίσκονται σε μεγάλο υψόμετρο είτε στους πρόποδες του βουνού και κοντά στη θάλασσα. Μία από τις περιοχές όπου φαίνεται να έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές είναι το χωρίο Χόρτο.

Κακοκαιρία Daniel – Πήλιο: Σπίτια έχουν πέσει μέσα σε ρέμα – Σκαρφάλωσαν στα δέντρα για να σωθούν από τους χειμάρρους

Κακοκαιρία Daniel – Πήλιο: Σπίτια έχουν πέσει μέσα σε ρέμα – Σκαρφάλωσαν στα δέντρα για να σωθούν από τους χειμάρρουςΚακοκαιρία Daniel – Πήλιο: Σπίτια έχουν πέσει μέσα σε ρέμα – Σκαρφάλωσαν στα δέντρα για να σωθούν από τους χειμάρρους

«Μέχρι στιγμής έχω δει δύο σπίτια να έχουν πέσει μέσα στο ρέμα. Αυτή τη στιγμή πάω μαζί με τη πυροσβεστική να απεγκλωβίσουμε δύο ανθρώπους που βρίσκονται πάνω σε δέντρα» λέει στο newsit.gr o δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, Μιχάλης Μιτζικός.

Μάλιστα όπως μας αναφέρει ο ίδιος η μετακινήσεις στους δρόμους του Πηλίου είναι πολύ δύσκολες κι όπου το επιτρέπουν οι συνθήκες γίνονται με οχήματα 4χ4.

Ρεπορτάζ: Αγαπητός Ταγκαλής