Επικαιρότητα Καιρός

Κακοκαιρία δύο ημερών: Δύο νεκροί, πάνω από 16.000 κεραυνοί, δύο ανεμοστρόβιλοι

Κακοκαιρία δύο ημερών: Δύο νεκροί, πάνω από 16.000 κεραυνοί, δύο ανεμοστρόβιλοι
Το μεγάλο ύψος βροχής δημιούργησε πλημμυρικά επεισόδια και καταστροφές σε δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες – Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη

Πολλά προβλήματα, με πλημμυρικά επεισόδια και καταστροφές σε δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες, κυρίως στα νησιά του Ιονίου και στη Δυτική Ελλάδα, προκάλεσε η σύντομη κακοκαιρία από τη νύχτα της Δευτέρας έως και το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στα δυτικά και βόρεια διαμερίσματα της χώρας.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, σε κάποιους σταθμούς των δυτικών ηπειρωτικών περιοχών το ολικό ύψος βροχής ξεπέρασε τα 80 χιλιοστά, με πιο χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Πύργου Ηλείας, όπου έφτασε τα 108 χιλιοστά. Ακολούθησαν Ζίτσα Ιωαννίνων (82 χιλιοστά), Αμαλιάδα (79 χιλιοστά), Δερβίζιανα Ιωαννίνων (68 χιλιοστά) και Ασπράγγελοι Ιωαννίνων (65 χιλιοστά), με αρκετά προβλήματα από τις πλημμύρες.

Παράλληλα, το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε περί τους 16.000 κεραυνούς εντός της ελληνικής επικράτειας, με τους 6.000 από αυτούς να εντοπίζονται πάνω από την ξηρά και τους υπόλοιπους 10.000 πάνω από τη θάλασσα.