Ελλάδα Επικαιρότητα Κορωνοΐός

Καλαμαριά: Εξετάζονται όλοι για το άνοιγμα των σχολείων – Από τους εκπαιδευτικούς μέχρι τις καθαρίστριες

Καλαμαριά: Εξετάζονται όλοι για το άνοιγμα των σχολείων – Από τους εκπαιδευτικούς μέχρι τις καθαρίστριες

Σε τρεις ημέρες λειτουργούν ξανά τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί στην Καλαμαριά, κάνουν από το πρωί rapid test, για να είναι σίγουροι ότι είναι καλά στην υγεία τους και μπορούν να επιστρέψουν χωρίς ανησυχία, κοντά στους μικρούς μαθητές τους.

Σύμφωνα με το thesstoday, τα τεστ ξεκίνησαν από τις 09:00 και ολοκληρώθηκαν στις 14:30.

Στο 2ο και στο 11ο δημοτικό σχολείο Καλαμαριάς βρέθηκαν εκπαιδευτικοί, νηπιαγωγοί, βρεφονηπιοκόμοι αλλά και καθαρίστριες, υπάλληλοι στα κυλικεία κλπ, για να εξεταστούν όλοι για Covid-19, ωστόσο η χθεσινή προσέλευση ήταν μεγαλύτερη από τη σημερινή.

“Επειδή σήμερα άνοιξαν τα σχολεία, πολλοί εκπαιδευτικοί ήταν στα σχολεία και δεν ήρθαν για τεστ. Βέβαια το μεσημέρι θα ξέρουμε τον ακριβή αριθμό, πόσοι πέρασαν σήμερα”, ανέφερε μιλώντας στο ThessToday.gr η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Καλαμαριάς Εύα Ντόντη.

Όσον αφορά τα χθεσινά τεστ είπε: “Χθες έκαναν rapid tests 285 άτομα στα δύο κλιμάκια των δύο σχολείων. Από τα 285 άτομα, βρέθηκε μόνο ένα θετικό κρούσμα το οποίο ήταν ασυμπτωματικό”.

Καλαμαριά: Εξετάζονται όλοι για το άνοιγμα των σχολείων – Από τους εκπαιδευτικούς μέχρι τις καθαρίστριες

Για τους εκπαιδευτικούς σημείωσε πως είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι και θεωρούν πρόωρο το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου. “Οι δάσκαλοι εκφράζουν έντονη ανησυχία. Χθες που ήμουν όλη την ημέρα στα σχολεία αναρωτιόντουσαν αν έπρεπε να ανοίξουν τώρα τα σχολεία γιατί βλέπουν τα δημοσιεύματα, ενημερώνονται για τα κρούσματα και υπάρχει έντονο άγχος”.

Ωστόσο διαβεβαίωσε πως ο δήμος Καλαμαριάς βρίσκεται σε ετοιμότητα για το μεγάλο άνοιγμα. “Ο δήμος από την πλευρά του είναι έτοιμος. Είμαστε ο μοναδικός δήμος στην Ελλάδα που έχει εξετάσει όλο το προσωπικό των σχολείων, όχι μόνο τους δασκάλους”.

Και συμπλήρωσε: “Το άνοιγμα στον δήμο μας θα γίνει με ασφάλεια. Πιστεύουμε ότι είμαστε έτοιμοι, έχουν απολυμανθεί όλα τα σχολεία πολλές φορές. Οι καθαρίστριες δεν έχουν σταματήσει εδώ και 15 μέρες που τα σχολεία ήταν κλειστά να απολυμαίνουν όλες τις επιφάνειες. Και έχουμε αυξήσει το προσωπικό μας για να γίνεται καθαρισμός σε κάθε διάλειμμα. Θεωρώ ότι είμαστε καθόλα έτοιμοι”.