Επικαιρότητα Κυβέρνηση

Καμμένος: Η Τουρκία μας εκβιάζει χρησιμοποιώντας τους Ελληνες στρατιωτικούς

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αλέξης Τσίπρα με τον Πάνος Καμμένο με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας να εξαπολύει βόμβες εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Η Τουρκία χρησιμοποιεί τους Έλληνες στρατιωτικούς για να μας εκβιάσει. Θα συνεχίσουμε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα μέχρι τέλους», είπε χαρακτηριστικά.

«Συζητήσαμε για τους κύριους σκοπούς συγκρότησης της κυβέρνησης συνεργασίας, ο ένας ήταν η έξοδος από τα μνημόνια και την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και ο δεύτερος στόχος η κάθαρση. Είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση και των δύο στόχων. Πολύ σύντομα θα οδηγηθούμε στην έξοδο από την εποχή των μνημονίων. Με αυτή την κυβέρνηση συνεργασίας, μιας έντιμης πολιτικής συνεργασίας σπάσαμε το κατεστημένο της αντιπολίτευσης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Αναφερόμενος στη συνεργασία με τον πρωθυπουργό είπε ότι «η συνεργασία σε πείσμα όσων θέλουν να γράφουν σενέρια θα συνεχιστεί μέχρι τέλους με απόλυτο σεβασμό στις κόκκινες γραμμές».

Οσο για τις διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων σημείωσε ότι «για το Σκοπιανό είναι γνωστή η θέση μας για μη χρήση του όρου Μακεδονία. Οι συνταγματικές αλλαγές από την ΠΓΔΜ αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση».

Για τους δύο αξιωματικούς ανέφερε πως «είμαστε σε πλήρη συνεννόηση και όσο κι αν προσπαθούν να βρουν διαφορές είμαστε απόλυτα συντονισμένοι με τον πρωθυπουργό και απόλυτα συνεννοημένοι. Αυτό που επιζητούμε είναι να οδηγηθούν σε μία δικαιοσύνη μη κατευθυνόμενη και αν έχουν κάνει κάποια παράβαση για την είσοδο θα έπρεπε να έχουν ήδη δικαστεί και να μην χρησιμοποιούνται ως μέσο πίεσης της χώρας». κατέληξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Στο τέλος ρωτήθηκε και για την τουρκική προκλητικότητα για την οποία ανέφερε «ότι αυτή ανησυχεί τους πάντες, όλη την Ευρώπη».

ΝΔ: Τσίπρας και Καμμένος είναι όμηροι ο ένας του άλλου

Αμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στις δηλώσεις Καμμένου ύστερα από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

Μέσω της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Μαρίας Σπυράκη η αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση. «Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος είναι όμηροι ο ένας του άλλου. Μαζί κυβερνούν, μαζί ευθύνονται για όλα και μαζί θα φύγουν», είπε χαρακτηριστικά.