Επικαιρότητα Κορωνοΐός

Κικίλιας: Ο εμβολιασμός είναι δώρο της επιστήμης που δεν μπορούμε να προσπεράσουμε

«Αυτοκτόνησε» ο Άρης κόντρα στον Ολυμπιακό με μοιραίο τον Μπρούνο Γκάμα

“Υπάρχει βελτίωση στα επιδημιολογικά δεδομένα, ωστόσο η νόσος είναι ακόμα εδώ” είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας covid-19, και συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή και τήρηση των μέτρων προστασίας. Ανέφερε δε ότι ο κυλιόμενος μέσος όρος κρουσμάτων είναι 1.776 επιβεβαιωμένα κρούσματα, με 43 έτη τη  μέση ηλικία, ενώ τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 20.000.

Την περίοδο αυτή που προσπαθούμε να επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς δεν πρέπει να ξεχνάμε τα ατομικά μέτρα προστασίας, τόνισε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι προχωράμε βήμα- βήμα στην άρση των περιορισμών και  χρειάζεται να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Σημείωσε πως την τελευταία εβδομάδα έχουμε αύξηση κρουσμάτων στις ηλιακές ομάδες  45-54 ετών και 35-44 ετών αντίστοιχα.

Να προσέχουμε  και να υπάρχει ειδική μέριμνα σε εσωτερικούς χώρους” τόνισε και συμπλήρωσε ότι “θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής, τα μέτρα και τις συστάσεις των ειδικών“.

Ο κ. Κικίλιας προσέθεσε ότι σήμερα υπάρχει αισιοδοξία. Θα φτάσουμε τους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα. Τον Μάιο αναμένεται να κάνουμε 2,3 εκατ. εμβολιασμούς και τέλος  του μήνα θα ξεπεραστούν τα 5 εκατ. εμβολιασμούς. Οι παραλαβές εμβολίων γίνονται κανονικά και όποιος πολίτης επιθυμεί θα μπορεί να εμβολιαστεί.

Δώρο της επιστήμης που δεν μπορούμε να προσπεράσουμε,  ο εμβολιασμός” είπε την ίδια ώρα ο Υπουργός.

Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν να το κάνουν” επανέλαβε.

Είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ο υγειονομικός σχεδιασμός για τα νησιά.

Τόνισε, επίσης, ότι φέτος είμαστε σε καλύτερο σημείο απ’ ό,τι πέρυσι το καλοκαίρι.

 

φωτογραφία EUROKINISSI

ΠΗΓΗ