Ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός ενόψει της Πρωτομαγιάς, με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.
Σημαντική μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Πέμπτης, βάζοντας τέλος στο ανοιξιάτικο σκηνικό των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη.
Για σήμερα, ο καιρός θα διατηρήσει το θερμό του προφίλ, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές της χώρας. Μέχρι και αύριο το μεσημέρι, τα δεδομένα παραμένουν παρόμοια, ωστόσο η έλευση ενός ψυχρού μετώπου από την περιοχή των βόρειων Βαλκανίων αναμένεται να ανατρέψει την κατάσταση.
Καιρός: Η εξέλιξη των φαινομένων το τριήμερο της Πρωτομαγιάς
Η αυριανή ημέρα θα χωριστεί ουσιαστικά σε δύο τμήματα. Μέχρι το μεσημέρι θα διατηρηθούν οι ανοιξιάτικες διαθέσεις και η ζέστη, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 27 βαθμούς Κελσίου.
Από το απόγευμα, όμως, η κάθοδος των ψυχρών αερίων μαζών από τα Βόρεια Βαλκάνια θα προκαλέσει επιδείνωση σε Θεσσαλία, Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη και βόρειο – βορειοδυτικό Αιγαίο, φέρνοντας σταδιακά μπόρες, καταιγίδες και ενίσχυση των βοριάδων.
Την Παρασκευή, το σκηνικό θα είναι άστατο, κυρίως στα τμήματα που «βλέπουν» προς το Αιγαίο. Περιοχές όπως η Θεσσαλία, η Αττικοβοιωτία, η Εύβοια, η ανατολική και νότια Πελοπόννησος και το μεγαλύτερο μέρος του αρχιπελάγους θα έχουν κατά διαστήματα βροχοπτώσεις, οι οποίες όμως δεν αναμένεται να προβληματίσουν ιδιαίτερα.
Το Σάββατο θα διατηρηθεί ο καιρός του βοριά. Στη δυτική και βόρεια Ελλάδα οι συνθήκες όσον αφορά τις βροχοπτώσεις θα είναι καλύτερες, ωστόσο ανατολικά της οροσειράς της Πίνδου και νότια από το ύψος της Χαλκιδικής θα επιμείνουν κάποια τοπικά φαινόμενα.
Οι ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο παραμένουν το βασικό ζήτημα. Αν και δεν διαφαίνεται γενικευμένο απαγορευτικό απόπλου, είναι αρκετά πιθανό να προκληθούν προβλήματα σε ορισμένες ακτοπλοϊκές γραμμές.
Την Κυριακή, ο καιρός παρουσιάζει εμφανή βελτίωση με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, αν και η ψύχρα θα παραμείνει τις πρωινές και βραδινές ώρες. Ο ισχυρός βοριάς θα αρχίσει να περιορίζεται πιο νότια και από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η επιστροφή σε ανοιξιάτικες συνθήκες, με τον υδράργυρο να σημειώνει και πάλι σημαντική άνοδο.

