Ελλάδα Επικαιρότητα

Κλειστά σχολεία στην Αττική τη Δευτέρα από την κακοκαιρία «Λέανδρος»

Κλειστά σχολεία στην Αττική τη Δευτέρα από την κακοκαιρία «Λέανδρος»
Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου πολλά σχολεία στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας «Λέανδρος»

Ηκακοκαιρία Λέανδρος κλείνει τα σχολεία σε πολλούς δήμους της Αττικής, έπειτα από σχετική απόφαση της Περιφέρειας. Έτσι, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου δεν θα λειτουργήσουν δημοτικά και νηπιαγωγεία στον δήμο Ωρωπού, όλα τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία στο δημο Διονύσου, στον δήμο Αχαρνων κλειστά θα είναι τα σχολεία στις δημοτικές ενότητες της Βαρυμπόμπης, των Θρακομακεδόνων και στο Ολυμπιακο χωριό.

Όπως μετέδωσε το OPEN TV, κλειστά επίσης θα είναι το 24ο δημοτικό και 35ο νηπιαγωγείο στον Πλάτωνα, στον δήμο Μαραθώνα κλειστά θα είναι τα σχολεία στις δημοτικές ενότητες Βαρνάβα και Γραμματικού, ενώ στον δήμο Μάνδρας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών. Η σύσκεψη στην Περιφέρεια Αττικής είναι σε εξέλιξη, οπότε αναμένονται εξελίξεις στο θέμα αυτό.

Πού αλλού θα είναι κλειστά τα σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα όλα τα σχολεία και στη Δυτική Μακεδονία, εξαιτίας της κακοκαιρίας Λέανδρος που έχει προκαλέσει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό σε ολόκληρη την περιοχή.

Συγκεκριμένα, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του ολικού παγετού που επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία, με απόφαση των δημάρχων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών, τα νηπιαγωγείαδημοτικά και σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστά.

Επίσης, θα παραμείνουν κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί, ενώ θα λειτουργήσει κανονικά το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας που εδρεύει στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Φελλίου Γρεβενών και τα σχολεία στον δήμο Πρέσπας που θα λειτουργήσουν δύο ώρες αργότερα από την κανονική έναρξη.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα, τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία της Χίου καθώς και το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) και το Ειδικό Γυμνάσιο Χίου, λόγω της κακοκαιρίας Λέανδρος, όπως ανακοινώθηκε με απόφαση του δημάρχου Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη.

Επίσης, αυξήθηκαν τα σχολεία του Δήμου Δυτικής Λέσβου που με απόφαση του δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου δεν θα λειτουργήσουν αύριο Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, δεν θα λειτουργήσουν αύριο τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία του Μανταμάδου, της Στύψης, της Κάπης, της Κλειούς, του Λεπέτυμνου, του Σκαλοχωρίου, της Βατούσας, της Φίλιας, της Συκαμιάς και των Χιδήρων.

Δεν θα ανοίξουν αύριο Δευτέρα και μεθαύριο Τρίτη τα σχολεία και στον δήμο Καλαβρύτων. Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο, «θα διακοπούν τα μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και η λειτουργία του δημοτικού παιδικού σταθμού Καλαβρύτων, λόγω των έκτακτων και ακραίων καιρικών συνθηκών, δηλαδή πυκνή χιονόπτωση και ολικός παγετός, που επικρατούν στην Περιφέρεια του δήμου και οι οποίες θα συνεχιστούν και κατά τις επόμενες ημέρες».