Επικαιρότητα Μόρφωση-education

Κόμπι Τζόουνς και Κάρλι Λόιντ

Μία μοναδική εμπειρία εξασφάλισε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός για τους φοιτητές της Σχολής Επιστημών Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής σε μία προσπάθεια να συμβάλλει ουσιαστικά στη διαμόρφωση μίας σύγχρονης προσέγγισης για τους νέους επαγγελματίες του κλάδου στη χώρα μας.

 

 

Αθήνα, 30 Απριλίου 2024 – Με στόχο να αναδείξει τις αξίες του αθλητισμού συνδέοντάς τις με την εμπειρία καταξιωμένων αθλητών διεθνούς κύρους, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο φιλοξένησε τους Κόμπι Τζόουνς και Κάρλι Λόιντ, δύο εμβληματικές προσωπικότητες του αμερικανικού ποδοσφαίρου, σε εκδήλωση που διοργάνωσε πρόσφατα στο υπερσύγχρονο campus διεθνών προδιαγραφών που διατηρεί στο Μαρούσι. Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πολυδιάστατης εκπαιδευτικής εμπειρίας που προσφέρει το Κολλέγιο στους σπουδαστές του, αποτέλεσε αφορμή για μια ουσιαστική συζήτηση γύρω από τον τρόπο με τον οποίο ο αθλητισμός μπορεί να λειτουργήσει ως εργαλείο για την ανάπτυξη σημαντικών δεξιοτήτων των νέων – συνεισφέροντας στη διαμόρφωση της σύγχρονης αθλητικής κουλτούρας στη χώρα μας και υποστηρίζοντας, παράλληλα, τους ανθρώπους της νέας γενιάς στον «ρόλο» τους ως πολίτες του αύριο.

 

Η Κάρλι Λόιντ, διπλή Ολυμπιονίκης και διπλή Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, και ο Κόμπι Τζόουνς, από τους μακροβιότερους παίκτες της ομάδας LA Galaxy και πρώην μέλος της Εθνικής Ομάδας ΗΠΑ  μοιράστηκαν προσωπικές εμπειρίες και συμβουλές, που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης και καθοδήγησης για τους νέους που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Η συζήτηση με τους σπουδαστές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου επικεντρώθηκε σε θέματα σχετικά με την ψυχολογία του επαγγελματία αθλητή, των προκλήσεων σε προσωπικό και ομαδικό επίπεδο, καθώς και την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, αναδεικνύοντας τη σημασία της αφοσίωσης, της ανθεκτικότητας και της συνεχούς προσπάθειας για την επίτευξη των στόχων. Επίσης, έγινε ειδική αναφορά στη σημασία του fair play και τις βασικές αρχές που περιλαμβάνει. Η δεοντολογία και ο σεβασμός προς τους αντιπάλους, τους διαιτητές και το παιχνίδι, καθώς και η αθλητική συμπεριφορά πρέπει να τηρούνται σε κάθε αγώνα, ενισχύοντας την αξιοπιστία και το κύρος του αθλητή, και, παράλληλα, τη θετική εικόνα του αθλητισμού ως μέσου ενδυνάμωσης και κοινωνικής συμβολής.

 

Έχοντας στον πυρήνα της φιλοσοφίας του να προσφέρει στους σπουδαστές του μια πολύπλευρη εκπαιδευτική εμπειρία, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο επιδιώκει συστηματικά να δημιουργεί νέες εστίες διαλόγου, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να μην παρακολουθούν απλώς τις εξελίξεις αλλά να πρωταγωνιστούν σε αυτές. Σε αυτό το πλαίσιο, η επίσκεψη του Κόμπι Τζόουνς και της Κάρλι Λόιντ στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, που πραγματοποιήθηκε με την ουσιαστική συμβολή της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τον σπουδαίο ρόλο που μπορούν να παίξουν αναγνωρισμένοι, στον χώρο τους, επαγγελματίες ως προς τη διαμόρφωση και εδραίωση μιας υγιούς κουλτούρας στον εκάστοτε κλάδο – λειτουργώντας ως έμπνευση για τη νέα γενιά, σε όλα τα επίπεδα.

 

 

 

Υπεύθυνος Επικοινωνίας:

Λυδία Μπότση

V+O Communication
Senior Account Manager

τηλ. +30 210.7249000

Mob. +30 6932237791

Email: lbo @vando.gr

 

Σχετικά με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο:

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με ιστορία από το 1982, είναι σήμερα το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών και ο μεγαλύτερος πάροχος Διακρατικής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Μέσω των 12 Ακαδημαϊκών του Σχολών, προσφέρει περισσότερα από 70 αναγνωρισμένα Bachelors, Masters και Διδακτορικά, που καλύπτουν μεγάλο εύρος σύγχρονων επιστημονικών πεδίων, σε συνεργασία με  7 κορυφαία Διεθνή Πανεπιστήμια.  Έχει παρουσία σε 8 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, στην Αθήνα, το Μαρούσι, τον Πειραιά, την Πάτρα, τη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο και το Ηράκλειο Κρήτης, σε υπερσύγχρονα campuses υψηλών προδιαγραφών. Είναι μέλος περισσότερων από 30 διεθνών και ελληνικών επιστημονικών και επαγγελματικών οργανισμών και φορέων.

.