Επικαιρότητα Κοινωνία

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Θα απέχω από τη διαχείριση του «Άλλου Ανθρώπου» μέχρι να λογοδοτήσω στη Δικαιοσύνη

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Θα απέχω από τη διαχείριση του «Άλλου Ανθρώπου» μέχρι να λογοδοτήσω στη Δικαιοσύνη

Ο «Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, με ανάρτηση του στα social media σημειώνει πως για να διευκολύνει το έργο της κοινωνικής κουζίνας θεωρεί αυτονόητο ότι πρέπει να απέχει από τη διαχείρισή της έως ότου λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη, για τις κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Παράλληλα, ο «Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, υπογραμμίζει ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η μητέρα του, Παναγούλα, αλλά και ο γαμπρός του, Παύλος Τζίτζης, είναι σε θέση να εξηγήσουν τις θέσεις τους και τη δράση τους ενώπιον των αρμόδιων αρχών. Ακόμη δηλώνει ότι κατανοεί τις εύλογες απορίες που έχουν δημιουργηθεί και προσθέτει ότι τη δεδομένη στιγμή έχει προτεραιότητα η Δικαιοσύνη.

Αναλυτικά αναφέρει στην ανάρτηση του:

«Έχοντας λάβει γνώση των σοβαρών κατηγοριών που αποδίδονται από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τόσο σε έμενα, Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, όσο και στη μητέρα μου, Παναγούλα Πολυχρονοπούλου, άλλα και στον γαμπρό μου, Παύλο Τζίτζη, θέλω να δηλώσω ότι άπαντες είμαστε σε θέση να εξηγήσουμε τη θέση μας και τη δράση μας ενώπιον των αρμόδιων αρχών. Κατανοώ ότι όλοι σας έχετε εύλογες απορίες και θα θέλατε λεπτομερείς απαντήσεις, αλλά τη δεδομένη στιγμή θεωρώ ότι προτεραιότητα έχει η Δικαιοσύνη. Το επόμενο διάστημα, όταν και θα κληθούμε να απαντήσουμε ενώπιον της, να είστε σίγουροι ότι θα διαλευκανθούν τα πάντα.

Παράλληλα, θέλω να δηλώσω ότι προκειμένου να διευκολύνω το έργο της κοινωνικής κουζίνας ο άλλος άνθρωπος, θεωρώ αυτονόητο να απέχω το επόμενο διάστημα από την διαχείρισή της μέχρι να λογοδοτήσω στη Δικαιοσύνη. Το μεγαλύτερο πλήγμα που μπορεί να δεχθεί η κοινωνική κουζίνα είναι να χάσουν την εμπιστοσύνη τους στον σκοπό της όλοι όσοι τη στηρίζουν καθημερινά και κυρίως οι εθελοντές της.

Όσοι στηρίζετε την κοινωνική κουζίνα “Ο Άλλος Άνθρωπος”, όλα αυτά τα χρόνια, γνωρίζετε τόσο τη δράση μας, όσο και τον τρόπο που τελείται αυτή καθημερινά. Δεν υπάρχει τίποτα το επιλήψιμο που να μην μπορεί να εξηγηθεί. Εκ μέρους όλων μας, θέλω να σας ζητήσω συγγνώμη αν σας προκαλέσαμε αναστάτωση, ίσως απογοήτευση ή ακόμα και θυμό και θέλω να σας υπενθυμίσω ότι το μεγαλύτερο διακύβευμα τη δεδομένη στιγμή είναι η αλληλεγγύη και η πίστη στον συνάνθρωπο».