Αθλητικά Επικαιρότητα

Κόπα Άφρικα: Επίθεση ανταρτών σε πόλη που φιλοξενεί 4 εθνικές ομάδες – Ένα νεκρός στρατιώτης

Κόπα Άφρικα: Επίθεση ανταρτών σε πόλη που φιλοξενεί 4 εθνικές ομάδες – Ένα νεκρός στρατιώτης

«Συναγερμός» έχει σημάνει στο Καμερούν, που αυτές τις ημέρες φιλοξενεί τη διοργάνωση του Κόπα Άφρικα, καθώς σήμερα (12/1) σκοτώθηκε φαντάρος μετά από επίθεση ανταρτών με εκρηκτικά στην πόλη Μπουέα.

Αυτονομιστές αντάρτες σκότωσαν έναν στρατιώτη σήμερα (12/1) κατά τη διάρκεια επίθεσης στη δυτική πόλη Μπουέα του Καμερούν, την έδρα τεσσάρων Εθνικών Ομάδων που αγωνίζονται στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, όπως δήλωσε δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

H κορυφαία διοργάνωση ποδοσφαίρου της Αφρικής άνοιξε αυλαία την Κυριακή (9/01) εν μέσω ανησυχιών για την ασφάλεια, ειδικά στις δυτικές περιοχές όπου μια αυτονομιστική εξέγερση επιδιώκει να ιδρύσει δικό της κρατίδιο και οι ένοπλες συγκρούσεις με τον στρατό είναι συχνές.

Το Μάλι, η Γκάμπια, η Τυνησία και η Μαυριτανία από τον 6ο όμιλο εδρεύουν στην νοτιοδυτική περιοχή, Μπουέα, όπου έχουν σημειωθεί πολλές συγκρούσεις μεταξύ του στρατού και των ανταρτών.

Ο στρατιώτης σκοτώθηκε από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό (IED) κατά τη διάρκεια της επίθεσης, στην οποία οι αντάρτες αντάλλαξαν πυρά με τον στρατό μέσα στην πόλη, όπως δήλωσε ο επικεφαλής των ανταρτικών Αμυντικών Δυνάμεων της Αμβαζόνια, Τσο Αγιάμπα.

ΠΗΓΗ newsit.gr