Επικαιρότητα Υγεία

Κοροναϊός: «Πράσινο φως» από τον FDA για τέταρτη δόση εμβολίου σε παιδιά 5 – 11 ετών

Κοροναϊός: «Πράσινο φως» από τον FDA για τέταρτη δόση εμβολίου σε παιδιά 5 – 11 ετών

Ο FDA ενέκρινε δεύτερη αναμνηστική δόση του εμβολίου της Pfizer/BioNTech κατά της COVID-19 σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ενέκρινε σήμερα μια δεύτερη αναμνηστική δόση του εμβολίου της Pfizer/BioNTech κατά της COVID-19 σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή, όλοι οι Αμερικανοί ηλικίας πέντε ετών και άνω στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να κάνουν την επιπλέον αναμνηστική δόση του εμβολίου, αν και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) πρέπει ακόμη να επικυρώσουν την απόφαση.

Ανησυχία για την Όμικρον
«Αν και σε μεγάλο βαθμό η COVID-19 τείνει να είναι λιγότερο σοβαρή στα παιδιά από τους ενήλικες, το κύμα της Όμικρον έχει οδηγήσει ακόμη μεγαλύτερο αριθμό παιδιών να νοσηλεύονται», δήλωσε αξιωματούχος του FDA.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ παροτρύνει τους Αμερικανούς να κάνουν booster δόσεις και να εμβολιαστούν οι ανεμβολίαστοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Σύμφωνα με το Reuters, δεν είναι σαφές πόση ζήτηση θα υπάρξει για την τρίτη δόση στην ηλικιακή ομάδα 5-11 ετών.

Εως τώρα, μόλις το 28,8% των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών είναι πλήρως εμβολιασμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του CDC.

ΠΗΓΗ in.gr