Επικαιρότητα Κορωνοΐός

Κορονοϊός – Μετάλλαξη Όμικρον: Πότε τελειώνει το «τσουνάμι» κρουσμάτων – «Μηδενίζουν υπό δύο προϋποθέσεις»

Μηλόξιδο και μέλι: Τα οφέλη του συνδυασμού για την υγεία (video)

«Περιμένουμε την άλλη εβδομάδα να δούμε αν έχουμε απαρχή κορύφωσης. Αλλιώς μετά τις 15 με 17 του μηνός. Αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα να δούμε ακόμα υψηλότερα κρούσματα». Αυτό είπε ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega.

Η τοποθέτησή του έρχεται την ώρα που η «έκρηξη» κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει το τελευταίο 24ωρο 29.334 νέες μολύνσεις, εκ των οποίων πάνω από το 1/3 καταγράφηκε στην Αττική (σ.σ. δείτε εδώ την αναλυτική γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα).

Η μετάλλαξη Όμικρον επικρατεί μέρα με την μέρα όλο και περισσότερο, με το ερώτημα στα… χείλη όλων να είναι φυσικά πότε θα τελειώσει αυτή η μεγάλη έξαρση.

Σε ερώτηση του Νίκου Ευαγγελάτου για το αν η «Όμικρον» θα φέρει το τέλος της πανδημίας, ο κύριος Τζανάκης απάντησε:

«Υπάρχει η υπόθεση ότι η Όμικρον θα προσβάλει αρκετό κόσμο και θα προσδώσει ανοσία και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να πέσουν τα κρούσματα.

Αυτό, υπό δύο προϋποθέσεις:

  • – Να τρέξουμε να εμβολιαστούμε όσο περισσότεροι μπορούμε και με την ενισχυτική δόση
  • – Να μην προκύψει κάτι καινούριο στην πανδημία

Η Δέλτα συνεχίζει να υπάρχει στην κοινότητα τη δική μας, σε ποσοστό 15%. Που σημαίνει από τα σημερινά 30.000 κρούσματα, είχαμε 4.500 κρούσματα από τη Δέλτα που είναι νοσογόνος και πιέζει το σύστημα».