Επικαιρότητα Κορωνοΐός Κόσμος

Κορονοϊός – Ολλανδία: Πάνω από 1.000 κρούσματα σε φεστιβάλ

Οι όρθιοι πελάτες έφεραν μπελάδες!

Είναι η πρώτη φορά που τόσες πολλές λοιμώξεις εντοπίζονται σε ένα μόνο γεγονός και είναι πιθανό να εντοπιστούν περισσότερα κρούσματα τις επόμενες ημέρες

Περίπου 1.000 επισκέπτες ενός φεστιβάλ στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας που πραγματοποιήθηκε το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου είναι πλέον γνωστό ότι κόλλησαν εκεί τον κορονοϊό, σύμφωνα με ολλανδικά ΜΜΕ.

Πάνω από 20.000 άτομα βρέθηκαν στο φεστιβάλ

Συνολικά, 20.000 άτομα παρακολούθησαν το υπαίθριο φεστιβάλ Verknipt και οι μολύνσεις εξαπλώθηκαν και τις δύο ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία της τοπικής υγειονομικής επιτροπής.

Θεωρητικά στο φεστιβάλ, οι επισκέπτες γίνονταν δεκτοί αν μπορούσαν να επιδείξουν έναν κωδικό QR που έδειχνε ότι είτε είχαν εμβολιαστεί, είτε είχαν αρνητικό τεστ κορονοϊού, είτε είχαν νοσήσει προσφάτως.

Είναι η πρώτη φορά που τόσες πολλές λοιμώξεις εντοπίζονται σε ένα μόνο γεγονός και είναι πιθανό να εντοπιστούν περισσότερα κρούσματα τις επόμενες ημέρες, δήλωσε εκπρόσωπος του υγειονομικού συμβουλίου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα dutchnews.nl.

Η δήμαρχος της Ουτρέχτης, η οποία συμμετείχε και η ίδια στην εκδήλωση, είχε περιγράψει την παρουσία τόσων πολλών ανθρώπων χωρίς μάσκες και κοινωνική αποστασιοποίηση ως «ιδιαίτερη και λίγο τεταμένη» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.