Επικαιρότητα Κορωνοΐός

Κορονοϊός – Θωμαΐδης: Χωρίς μέτρα θα φτάσουμε τα 3.000 κρούσματα – Τι δείχνουν τα λύματα

Κορονοϊός - Θωμαΐδης: Χωρίς μέτρα θα φτάσουμε τα 3.000 κρούσματα - Τι δείχνουν τα λύματα
Προειδοποίηση από τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκο Θωμαΐδη

Tην ανάγκη να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού επεσήμανε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑΝίκος Θωμαΐδης. «Αν δεν ανασχεθεί η διάδοση του κορονοϊού, θα φτάσουμε στα 3.000 νέα κρούσματα ημερησίως», προειδοποίησε ο καθηγητής.

«Είδαμε πολύ νωρίς την αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής» και ενημερώσαμε τους ειδικούς, εξηγώντας πως από τα στοιχεία που εξετάζουν φαίνεται η επιδημιολογική εικόνα «7-10 ημέρες νωρίτερα»  υπογράμμισε ο καθηγητής μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο Νίκος Θωμαΐδης επεσήμανε την μη εφαρμογή της τηλεργασίας στον επιθυμητό βαθμό, αλλά και στο άνοιγμα οικονομικών δραστηριοτήτων, αναφερόμενος στους λόγους που οδήγησαν στην έξαρση των κρουσμάτων.

Ο κ. Θωμαϊδης παραδέχθηκε πως είναι μία δύσκολη εξίσωση η ισορροπία μεταξύ της υγειονομικής προφύλαξης, της οικονομίας και της ψυχολογικής επιβάρυνσης του πληθυσμού από το lockdown και συμπλήρωσε πως είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει όλος ο πλανήτης. «Ελπίζω πως με τα μέτρα που θα ληφθούν, θα δούμε μία ανάσχεση της διασποράς του ιού», κατέληξε.