Επικαιρότητα Φάρμακα

Κορονοϊός: Τι ισχύει με τις αλλεργίες και το εμβόλιο – Σε ποια περίπτωση δεν πρέπει να γίνεται

Αιτωλοακαρνανία – Κορονοϊός: Ξεσπάει η κόρη του ζευγαριού που «έφαγε» πρόστιμο 8.000 ευρώ για παραβίαση των μέτρων
Εκτενή αναφορά στα εμβόλια και τις αλλεργίες έκανε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου

Στο ζήτημα των εμβολιασμών ατόμων που έχουν αλλεργίες αναφέρθηκε τη Δευτέρα, 29 Μαρτίου, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας για τον κορονοϊό. Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι οι κοινές αλλεργίες είτε σε φάρμακα είτε στην άνοιξη και άλλες «δεν αποτελούν αντένδειξη για τον εμβολιασμό του ατόμου» σημειώνοντας ότι υπάρχει μια «υπερεκτίμηση των αλλεργιών».

Ωστόσο, η κυρία Θεοδωρίδου ξεκαθάρισε ότι η μόνη περίπτωση στην οποία ένα άτομο αντενδείκνυται να εμβολιαστεί είναι «αν έχει εκδηλώσει σοβαρή αναφυλακτική αντίδραση και μάλιστα μη συνδεδεμένη με ένα συγκεκριμένο αίτιο, ενώ χρειάστηκε και εισαγωγή σε νοσοκομείο».

Σε κάθε άλλη περίπτωση τόνισε ότι θα πρέπει το άτομο να εμβολιαστεί αν και «καλό θα είναι να μην έχει πάρει αντισταμινικά πριν πάει». Αν και, όπως είπε, οι εμβολιασμοί επιταχύνονται «ένας σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας έχει φόβο για τις αλλεργίες αλλά και οι γιατροί έχουν διστακτικότητα, με αποτέλεσμα αρκετά άτομα να μην εμβολιάζονται».