Επικαιρότητα Κρήτη

Κρήτη: Βίντεο «καίει» τον 51χρονο νονό για την σεξουαλική κακοποίηση

Το εορταστικό τραπέζι και το δαχτυλίδι με τη σπείρα και το τρίγωνο ξετύλιξαν το “κουβάρι” της υπόθεσης
Σήμερα απολογείται ο 51χρονος νονός που κατηγορείται ότι εκμεταλλευόταν σεξουαλικά το πνευματικό του παιδί, το οποίο σήμερα έχει ενηλικιωθεί, Στη δικογραφία υπάρχει ακόμα αναφορά για ανάρμοστη συμπεριφορά σε βάρος δύο κοριτσιών, 24 και 17 ετών σήμερα, ενώ ήταν σε ηλικία 5-6 ετών, τα οποία ευτυχώς δεν τα «πείραξε». Τα δύο κορίτσια είναι αδερφές των δύο αγοριών που έχει βαπτίσει ο 51χρονος λόγω της μακράς φιλίας που τον συνέδεε με τους γονείς τους. Η περίπτωση των δύο κοριτσιών είναι εντελώς διαφορετική από αυτή του 20χρονου, για την οποία μάλιστα υπάρχει βίντεο-ντοκουμέντο, υπό το βάρος του οποίου ο 51χρονος αναγκάστηκε να ισχυριστεί ότι «είναι άρρωστος» και «έχει μετανιώσει».

Η πρώτη αποκάλυψη φέρεται να έγινε τα Χριστούγεννα οπότε και οι γονείς του 20χρονου έκαναν τραπέζι στο νονό του γιου τους. Αντιλήφθηκαν όμως ότι το παιδί τους συμπεριφερόταν περίεργα και έτσι θέλησαν να μάθουν τι απασχολούσε τον 20χρονο. Τότε φέρεται να εκμυστηρεύτηκε κάποια πράγματα, χρειάστηκε όμως να παρέλθουν τρεις μήνες μέχρι να πειστεί ο νεαρός να μιλήσει στις Αρχές.

Τόσο ο 20χρονος όσο και η αδερφή του έδωσαν αναλυτική κατάθεση στο αρμόδιο γραφείο της Ασφάλειας Ηρακλείου, παρουσία ψυχολόγου. Κατάθεση έδωσε και η μητέρα του δεύτερου βαφτισιμιού του 51χρονου, η οποία περιέγραψε, γυρίζοντας πίσω το χρόνο, ότι η συμπεριφορά του σύντεκνου της απέναντι στη μεγαλύτερη κόρη της, ενώ ήταν ακόμα παιδάκι, την είχε βάλει σε υποψίες και έτσι δεν του επέτρεπε να αγγίζει τα παιδιά, ούτε τα άφηνε μόνα τους μαζί του. Να Σήμερα, τόσα χρόνια μετά, η μητέρα φέρεται να παραδέχεται ότι το προφίλ του 51χρονου παρέπεμπε σε παιδόφιλο. Δεν είχε ποτέ καμία σχέση στη ζωή του, επεδίωκε να βρίσκεται πάντα κοντά σε παιδιά, έκανε περίεργες χειρονομίες και επίσης-και αυτό είναι αξιοσημείωτο-φορούσε ένα ασημένιο δακτυλίδι με διάφορα σχέδια όπως σπείρα και τρίγωνο.

Η γυναίκα λόγω της επαγγελματικής της ιδιότητας είχε περάσει από εκπαίδευση από τον οργανισμό «Ελίζα» κατά της κακοποίησης του παιδιού και μεταξύ άλλων είχε μάθει ότι τα συγκεκριμένα σύμβολα στα δακτυλίδια ήταν από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των παιδόφιλων.

Ο 51χρονος αντιμετωπίζει βαρύτατες διώξεις για: κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη και ανηλίκου που έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσα και σε απόπειρα, καθώς και για πορνογραφία ανηλίκων με τη μορφή παραγωγής και κατοχής μέσω πληροφοριακών συστημάτων, με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 15 έτη από πρόσωπο στο οποίο έχουν εμπιστευτεί το ανήλικο.
ΠΗΓΗ cretalive.gr