Επικαιρότητα Κυβέρνηση

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καλή φώτιση, πρωτίστως στους ανεμβολίαστους

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καλή φώτιση, πρωτίστως στους ανεμβολίαστους

Μήνυμα για τους εμβολιασμούς έστειλε από τον Άη Στράτη, ανήμερα των Θεοφανείων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Κάλεσε τους ανεμβολίαστους πολίτες να… πάρουν τη μεγάλη απόφαση για να προστατεύσουν τους εαυτούς και όσους αγαπούν.

«Το πραγματικό νόημα είναι η αλήθεια που σώζει και είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ, καθώς η χώρα δοκιμάζεται από την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον. Η προστασία της ζωή αποκτά ξεχωριστή σημασία», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωσή του και ευχήθηκε… καλή φώτιση πρωτίστως στους ανεμβολίαστους.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για την Ορθοδοξία. «Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους και καλή φώτιση, πρωτίστως στους συμπολίτες μας οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι και ακόμα προβληματίζονται εάν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο. Τους ενθαρρύνω και από εδώ να κάνουν αυτή την επιλογή, αυτή την επιλογή ζωής, αυτή την επιλογή προστασίας για τη δική τους ζωή αλλά και για την ασφάλεια και την υγεία όσων αγαπούν», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καλή φώτιση, πρωτίστως στους ανεμβολίαστους

Ο πρωθυπουργός παραβρέθηκε στην τελετή Αγιασμού των υδάτων στον Άη Στράτη, χοροστατούντος του μητροπολίτη Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου, Ιερόθεου Γ΄.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε το νησί «τόπο με βαριά ιστορία» και «τοπόσημο διχασμού που μετατρέπεται σε ορόσημο ενότητας και αισιοδοξίας».

«Χρέος μας να στηρίξουμε τα ακριτικά νησιά και τους ακρίτες», σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως «ο Άη Στράτης είναι ένα νησί που πρωτοπόρησε στην πράσινη ανάπτυξη και θα γίνει πρότυπο νησί για την κυκλική οικονομία».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καλή φώτιση, πρωτίστως στους ανεμβολίαστους

Ο πρωθυπουργός έφτασε νωρίς το πρώι στον Άι Στράτη. Συναντήθηκε με τη δήμαρχο Μαρία Κακαλή, με την οποία συζήτησε για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς και αυτά που χρειάζεται να γίνουν στο νησί, ενώ μίλησε με κατοίκους του Άη Στράτη και τους ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή χρονιά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Μουσείο Δημοκρατίας, που αποτελεί σημαντικό χώρο μνήμης, και παρακολούθησε την ξενάγηση από τον Βύρωνα Μανικάκη, ο οποίος έχει ασχοληθεί με τα εκθέματα στο μουσείο αλλά και με την ιστορία του νησιού.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καλή φώτιση, πρωτίστως στους ανεμβολίαστους

Πριν αναχωρήσει από το μουσείο, ο πρωθυπουργός άφησε το δικό του μήνυμα στο βιβλίο επισκεπτών: «Με συγκίνηση επισκέπτομαι έναν τόπο μνήμης μιας δύσκολης εποχής για την πατρίδα μας. Ο Άη Στράτης άφησε, μαζί με τη χώρα, πίσω τις εποχές του διχασμού. Η ιστορία όμως είναι παρούσα, να μας θυμίζει ότι η χώρα υπέστη δεινά όταν διχάστηκε και μεγαλούργησε όταν ενώθηκε».

Κλείνοντας την επίσκεψή του στον Άγιο Ευστράτιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στη Μαράσλειο Σχολή. Επόμενος σταθμός του Πρωθυπουργού είναι η Λήμνος.

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.