Γ.Ε.ΕΘ.Α. Επικαιρότητα

ΚΥΣΕΑ: Μένει Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο Ε.Αποστολάκης

ΚΥΣΕΑ: Μένει Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο Ε.Αποστολάκης

Με μία λιτή ανακοίνωση το Μέγαρο Μαξίμου γνωστοποίησε πως συνεδρίασε σήμερα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ανανεώνοντας την θητεία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Ε.Αποστολάκη.

Παρά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του Αρχηγού, η απόφαση είναι σε γενικές γραμμές ορθή, γιατί δεν υπάρχει στην λοιπή στρατιωτική ηγεσία κάποιος που να μπορεί να τον αντικαταστήσει επάξια.

Η ανακοίνωση:

Υπό τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, συνεδρίασε σήμερα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας.

Στη συνεδρίαση το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την ανανέωση της θητείας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη.

Στο μεταξύ, ο κ. Αποστολάκης υποδέχθηκε την Τρίτη τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, Τζόσεφ Ντάνφορντ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Στην τοποθέτησή του, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισήμανε μεταξύ άλλων την παραβατική συμπεριφορά των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Στη συνάντηση, συζήτησαν το διεθνές περιβάλλον ασφαλείας, με έμφαση στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, Βόρειας Αφρικής και Μέσης Ανατολής.

Επίσης, έγινε επισκόπηση της υφιστάμενης διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας, και εξετάσθηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω διεύρυνσής της στους τομείς της επιχειρησιακής και ατομικής εκπαίδευσης των τριών Κλάδων των ΕΔ, των ειδικών δυνάμεων καθώς και της ανταλλαγής πληροφοριών