Ελλάδα Επικαιρότητα

Live: Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Σύσκεψη με τους πέντε πολιτικούς αρχηγούς πραγματοποιεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου προκειμένου να διαπιστώσει για ύστατη φορά αν υπάρχει ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου. 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την κατάθεση των τριών διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης, κάλεσε τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδάφιο γ΄ του Συντάγματος.

Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Ανδρουλάκης, Δημήτρης Κουτσούμπας και Κυριάκος Βελόπουλος αναμένεται να δώσουν αρνητική απάντηση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης και την προκήρυξη νέων εκλογών στις 25 Ιουνίου.

Οι αφίξεις

Πρώτος έφτασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Μάλιστα, βλέποντας άδειο το τραπέζι όπου θα γίνει η σύσκεψη μονολόγησε λέγοντας: «Τι, μόνος μου θα είμαι;»

Δεύτερος έφτασε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. Ακολούθησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης αντάλλαξαν μια τυπική χειραψία, ενώ πιο θερμή φάνηκε η χειραψία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Βελόπουλο. Ακριβώς στις 11 έφτασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Λίγα δευτερόλεπτα μετά έφτασε και ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Μάλιστα, εξηγώντας γιατί έφτασε τελευταίος ακούστηκε να λέει: «Είχε ένα τουριστικό εδώ και άργησα».

Η ανθρωπογεωγραφία

Ο πρωθυπουργός κάθεται δίπλα στον Νίκο Ανδρουλάκη και δίπλα στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος. Απέναντί τους κάθονται Τσίπρας και Κουτσούμπας.

Δείτε εικόνα από το Προεδρικό Μέγαρο