Νέο φονικό περιστατικό στη Μινεάπολη, καθώς πράκτορες της ICE πυροβόλησαν και σκότωσαν διαδηλωτή ο οποίος είναι Αμερικανός πολίτης
– Νέο βίντεο: Οι πράκτορες της ICE ρίχνουν στο έδαφος τον διαδηλωτή, τον ακινητοποιούν και τον πυροβολούν θανάσιμα
– Η ICE αναφέρει ότι το θύμα οπλοφορούσε και ότι οι πράκτορες αναγκάστηκαν να αμυνθούν, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως ο 37χρονος να μην είχε στην κατοχή του όπλο
– Με παρέμβασή του ο Ντόναλντ Τραμπ στηρίζει την ICE
– Οργή και σοβαρά επεισόδια μετά τους πυροβολισμούς. Οι Αρχές πετούν δακρυγόνα και βόμβες καπνού κατά των διαδηλωτών
– Το θύμα ήταν υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Βετεράνων των ΗΠΑ
Ο κυβερνήτης της Μινεσότα ενεργοποίησε την Εθνοφρουρά
Ενεργοποιήθηκε η Εθνοφρουρά στην Πολιτεία της Μινεσότα με εντολή να αναλάβει την άμεση εκτόνωση της έντασης και την προστασία των πολιτών
Νέο βίντεο: Πράκτορας παίρνει το όπλο του 37χρονου και στη συνέχεια τον πυροβολούν
Στο νέο βίντεο φαίνεται ο 37χρονος επιχειρεί να προστατεύσει γυναίκα που σπρώχνουν και πετούν στον δρόμο οι πράκτορες της ICE. Τον ψεκάζουν εξ επαφής με σπρέι πιπεριού πέφτει επάνω στη γυναίκα για την προστατεύσει. Στη συνέχεια δέχεται επίθεση από 10 πράκτορες που φτάνουν ακόμη και ένα οικοδομικό τετράγωνο μακριά. Υπάρχει μία σημαντική λεπτομέρεια στο συγκεκριμένο βίντεο. Στο 40 δευτερόλεπτο άνδρας με την γκρι μπλούζα παίρνει το όπλο που έχει επάνω του νόμιμα ο 37χρονος και φεύγει από το σημείο. Αμέσως μετά πέφτουν οι πυροβολισμοί.
Another angle of the fatal shooting has now been released.
Source: Drop Site Newspic.twitter.com/uoK5WkB6VQ https://t.co/FcAQEe7mO9
— Clash Report (@clashreport) January 24, 2026
Οι ομοσπονδιακοί διέκοψαν τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και τους απομάκρυναν από την αίθουσα
Μετά από μόλις 2 ερωτήσεις δημοσιογράφων, η ICE διέκοψε τη συνέντευξη Τύπου και τους απομάκρυνε από την αίθουσα.
Νωρίτερα, δημοσιογράφος ρώτησε: Έβγαλε όπλο το θύμα; Το είδαν οι πράκτορες;
Η απάντηση ήταν: Είναι μία κατάσταση σε πλήρη εξέλιξη δεν έχω επαρκή στοιχεία
Τραμπ: Αφήστε τους πατριώτες της ICE να κάνουν τη δουλειά τους!
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου στο Truth Social:
«Αυτό είναι το όπλο του δράστη, γεμάτο (με δύο επιπλέον πλήρως γεμισμένους γεμιστήρες) και έτοιμο για χρήση. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Πού ήταν η τοπική Αστυνομία; Γιατί δεν της επετράπη να προστατεύσει τους πράκτορες της ICE; Ο δήμαρχος και ο κυβερνήτης τους απομάκρυναν; Αναφέρεται ότι σε πολλούς αστυνομικούς δεν επετράπη να κάνουν τη δουλειά τους, με αποτέλεσμα η ICE να χρειαστεί να προστατευθεί μόνη της – κάτι καθόλου εύκολο.
Γιατί η Ίλχαν Ομάρ έχει 34 εκατομμύρια δολάρια στον λογαριασμό της; Και πού βρίσκονται τα δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια που έχουν κλαπεί από την άλλοτε Μεγάλη Πολιτεία της Μινεσότα; Βρισκόμαστε εκεί λόγω μαζικής οικονομικής απάτης, με δισεκατομμύρια δολάρια να λείπουν, και παράνομους εγκληματίες που επετράπη να διεισδύσουν στην Πολιτεία εξαιτίας της πολιτικής ανοικτών συνόρων των Δημοκρατικών.
Θέλουμε τα χρήματα πίσω και τα θέλουμε πίσω ΤΩΡΑ. Οι απατεώνες που έκλεψαν αυτά τα χρήματα θα πάνε φυλακή, εκεί όπου ανήκουν. Αυτό δεν διαφέρει σε τίποτα από μια τεράστια ληστεία τράπεζας. Πολλά από όσα βλέπετε είναι μια ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ αυτής της κλοπής και της απάτης.
Ο δήμαρχος και ο κυβερνήτης υποκινούν εξέγερση, με τη πομπώδη, επικίνδυνη και αλαζονική ρητορική τους. Αντί γι’ αυτό, αυτοί οι υποκριτικοί πολιτικοί ανόητοι θα έπρεπε να αναζητούν τα δισεκατομμύρια δολάρια που έχουν κλαπεί από τον λαό της Μινεσότα και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ICE ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ!
12.000 παράνομοι αλλοδαποί εγκληματίες, πολλοί από αυτούς βίαιοι, συνελήφθησαν και απομακρύνθηκαν από τη Μινεσότα. Αν βρίσκονταν ακόμη εκεί, θα βλέπατε κάτι πολύ χειρότερο από όσα παρακολουθείτε σήμερα».
Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες, βρέθηκαν δύο γεμιστήρες πάνω στο θύμα
Η ICE ισχυρίζεται ότι οι βολές που έριξαν οι πράκτορες ήταν μέτρα ασφαλείας
Στη συνέντευξη Τύπου της ICE αναφέρουν ότι το θύμα είχε όπλο και αντέδρασε βίαια κατά των πρακτόρων που πήραν μέτρα ασφαλείας και τον πυροβόλησαν.
Νοσοκόμος και υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Βετεράνων των ΗΠΑ το θύμα
Ο 37χρονος, νοσοκόμος στο επάγγελμα ήταν υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Βετεράνων των ΗΠΑ.
Περισσότερες πληροφορίες για το θύμα
Αστυνομικές πηγές που επικαλείται το τοπικό μέσο Minnesota Star Tribune αναφέρει πως ο 37χρονος νεκρός είναι ο Άλεξ Τζέφρι Πρέτι, κάτοικος νότιας Μινεάπολης.
Πώς ξεκίνησε το επεισόδιο που οδήγησε στον πυροβολισμό
Ο άνδρας που έχει χάσει την ζωή του φέρεται να δέχθηκε λεκτική αρχικά επίθεση από πράκτορες της ICE καθώς τους μαγνητοσκοπούσε με το κινητό του τηλέφωνο που φαίνεται στα βίντεο να κρατά στα χέρια του.
Το εάν έφερε τελικώς ή όχι όπλο παραμένει ακόμη άγνωστο αλλά φαίνεται πως απομακρύνεται σημαντικά το ενδεχόμενο να κατάφερε να απεμπλακεί από 10 πράκτορες και να τους απείλησε πριν δεχθεί τουλάχιστον 10 σφαίρες.
Σημαντικά ερωτηματικά διατυπώνονται από τον Δήμαρχο τώρα αναφορικά με το που βρίσκεται η κάμερα του συγκεκριμένου ανθρώπου αλλά και το κινητό του τηλέφωνο καθώς φαίνεται να τα έχουν στην κατοχή τους οι ομοσπονδιακοί πράκτορες
Νέο σοκαριστικό βίντεο από τον πυροβολισμό
Η στιγμή του πυροβολισμού στη Μινεάπολη:
BREAKING: a 3rd angle of the shooting in Minneapolis has been released. It looks as though the protestor gets maced at attempts to reach for his gun when chaos ensues. pic.twitter.com/UxYfntqve0
— OC Scanner 🇺🇸 🇺🇸 (@OC_Scanner) January 24, 2026
Δεν έχει ασφαλιστεί η σκηνή του πυροβολισμού
Αυτή την στιγμή στην περιοχή φτάνουν δυνάμεις της τοπκής αστυνομίας προκειμένου να ηρεμήσει η κατάσταση κάτι που μοιάζει απίθανο. Η σκηνή όπου έχει πυροβοληθεί πάντως ο 37χρονος δεν έχει ασφαλιστεί όπως πρέπει σε κάθε τέτοια περίπτωση και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο κάτι τέτοιο να γίνει
Μεγάλη επίθεση με χημικά από πράκτορες της ICE
Πριν από μερικά λεπτά αιφνιδιαστικά οι πράκτορες του ICE που βρίσκονταν στο σημείο όπου έχει γίνει το περιστατικό και συγκρούονταν επί ώρες με πολίτες έριξαν μαζικά χημικά για ακόμη μία φορά και αποχώρησαν από το σημείο.
Ο κυβερνήτης της Μινεσότα σκέφτεται να καλέσει την Εθνοφρουρά για να απομακρύνει την ICE
Ο κυβερνήτης της Πολιτείας μίλησε με τον Λευκό Οίκο ζήτησε ξανά την άμεση απομάκρυνση των ομάδων ICE από τους δρόμους. Υπάρχουν σημαντικές πιέσεις σε έκτακτη σύσκεψη αυτή την ώρα να ασκήσει το δικαίωμα και να καλέσει την Εθνοφρουρά προκειμένου να επιβάλλει την τάξη. Κοινώς να βγάλει τον στρατό των ΗΠΑ απέναντι σε ομοσπονδιακή υπηρεσία των ΗΠΑ για να μην σκοτώνουν Αμερικανούς πολίτες
Μαμντάνι: Η ICE τρομοκρατεί τις πόλεις μας
Η ανάρτηση του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Ζοχράν Μαμντάνι:
«Ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλη την Αμερική διαμαρτύρονται για τη βία που σπέρνει η ICE με ατιμωρησία, ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν και σκότωσαν σήμερα ένα άλλο άτομο στη Μινεάπολη.
Η ICE τρομοκρατεί τις πόλεις μας. Η ICE μας θέτει όλους σε κίνδυνο. Καταργήστε την ICE».
Another angle of the fatal shooting has now been released.
Source: Drop Site Newspic.twitter.com/uoK5WkB6VQ https://t.co/FcAQEe7mO9
— Clash Report (@clashreport) January 24, 2026
Το θύμα πιθανότατα δεν είχε όπλο πάνω του, σύμφωνα με το Reuters
Ο άνδρας που πυροβολήθηκε δεν είχε ποινικό μητρώο και ήταν νόμιμος κάτοχος όπλου
Ο αρχηγός της αστυνομίας Μπράιαν Ο’Χάρα δήλωσε ότι η μοναδική προηγούμενη επαφή του θύματος με τις αρχές αφορούσε παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
«Πιστεύουμε ότι ήταν νόμιμος κάτοχος όπλου, με άδεια οπλοφορίας», ανέφερε ο αρχηγός της αστυνομίας για τον άνδρα που πυροβολήθηκε από ομοσπονδιακούς πράκτορες το Σάββατο.
Στη Μινεσότα, η νομοθεσία για τα όπλα επιτρέπει την ανοικτή οπλοφορία πιστολιού, υπό την προϋπόθεση ότι ο κάτοχος διέθετε έγκυρη άδεια.
Η κατάσταση παραμένει τεταμένη
Σε απόσταση περίπου ενός οικοδομικού τετραγώνου από το σημείο του πυροβολισμού, η κατάσταση παρέμενε τεταμένη τρεις ώρες μετά το περιστατικό, με τουλάχιστον 200 διαδηλωτές συγκεντρωμένους και συνεχώς περισσότερους να καταφθάνουν, ενώ απέναντί τους βρισκόταν γραμμή δεκάδων ομοσπονδιακών πρακτόρων που φορούσαν μάσκες αερίων.
Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «πηγαίνετε σπίτια σας τώρα», ενώ άλλοι κραύγαζαν «δολοφόνοι», καθώς η προσέλευση στο σημείο συνεχιζόταν.
As tens of thousands across America protest the violence that ICE sows with impunity, federal agents shot and killed another person in Minneapolis today.⁰⁰ICE terrorizes our cities. ICE puts us all in danger. Abolish ICE.
— Mayor Zohran Kwame Mamdani (@NYCMayor) January 24, 2026
Βίντεο δείχνει το θύμα, λίγα λεπτά πριν τους πυροβολισμούς
Το θύμα είναι ο άνδρας που διακρίνεται στα αριστερά.
Δείτε το βίντεο:
#BREAKING🔸 🇺🇸CHAOS erupts in Minneapolis after Border Patrol shoots a suspect near 26th & Nicollet #Minneapolis #ICE pic.twitter.com/xhT8j1qLIc
— Twilight (@TwilightDewy) January 24, 2026
Συνελήθη άνδρας που περνούσε από το σημείο όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί
Οι πράκτορες της ICE συνέλαβαν και έναν άνδρα ο οποίος περνούσε από το σημείο. Τον έριξαν στο έδαφος και η σύζυγός του στεκόταν δίπλα και φώναζε.
Πληροφορίες για το περιστατικό από τον αρχηγό της Αστυνομίας
Περισσότεροι του ενός οι πράκτορες της ICE που εμπλέκονται στο περιστατικό με τον πυροβολισμό και τον θάνατο του πολίτη. Ο Αρχηγός της αστυνομίας αναφέρει πως οι αρχικές πληροφορίες που ήθελαν το θύμα να είναι 51 ετών διαψεύδονται
🚨BREAKING: NEW Video shows moments before ICE/Border Patrol agents executed the man in Minneapolis, as he lay motionless on the ground.
In the video, a 51 year old the man was filming agents when they come over and push him, with only his phone in his hand.
No gun, no threat.… pic.twitter.com/bAgUdVjDxz
— Jesus Freakin Congress (@TheJFreakinC) January 24, 2026
Πληροφορίες ότι ο άνδρας που σκοτώθηκε είναι ένας 37χρονος Αμερικανός
Ο αρχηγός της αστυνομίας της Μινεάπολης ανέφερε ότι αστυνομικοί έφτασαν στον τόπο του περιστατικού, στο οποίο εμπλέκονταν ομοσπονδιακοί πράκτορες, και βρήκαν έναν άνδρα με πολλαπλά τραύματα από πυροβολισμούς.
Επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας έχει πεθάνει και, με βάση «πολύ περιορισμένες πληροφορίες», πιστεύεται ότι είναι ένας 37χρονος λευκός άνδρας, κάτοικος της Μινεάπολης και Αμερικανός πολίτης.
Ένταση στη Μινεάπολη
Δακρυγόνα και βόμβες καπνού κατά των διαδηλωτών:
Minneapolis Police Chief:
The victim is a 37-year-old white male who is a Minneapolis resident and we believe he is an American citizen. https://t.co/FcAQEe7mO9 pic.twitter.com/6xNZlKOKRW
— Clash Report (@clashreport) January 24, 2026
Εξαγριωμένο το πλήθος μετά τους πυροβολισμούς
Μετά τους πυροβολισμούς, εξαγριωμένο πλήθος συγκεντρώθηκε στο σημείο, φωνάζοντας ύβρεις κατά των ομοσπονδιακών πρακτόρων, τους οποίους αποκάλεσαν «δειλούς» και τους ζήτησαν να αποχωρήσουν.
Φωτογραφία από το όπλο που φέρεται να κρατούσε ο διαδηλωτής – Η ανακοίνωση του DHS
Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ δημοσίευσε τη φωτογραφία ενός πιστολιού που, όπως αναφέρει, βρέθηκε στον σημείο του πυροβολισμού.
Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ
«Στις 9:05 π.μ. (τοπική ώρα), ενώ στελέχη των διωκτικών αρχών του Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (DHS) πραγματοποιούσαν στοχευμένη επιχείρηση στη Μινεάπολη για τη σύλληψη παράνομα διαμένοντος αλλοδαπού που καταζητούνταν για βίαιη επίθεση, ένα άτομο προσέγγισε πράκτορες της US Border Patrol κρατώντας ημιαυτόματο πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών, όπως φαίνεται και στη σχετική εικόνα.
Οι πράκτορες επιχείρησαν να αφοπλίσουν τον ύποπτο, ωστόσο εκείνος προέβαλε σφοδρή αντίσταση. Περισσότερες λεπτομέρειες για την ένοπλη συμπλοκή αναμένεται να δοθούν στη συνέχεια.
Εκτιμώντας ότι κινδύνευε η ζωή του ίδιου και των συναδέλφων του, ένας πράκτορας πυροβόλησε αμυντικά. Διασώστες που βρίσκονταν στο σημείο παρείχαν άμεσα ιατρική βοήθεια στον ύποπτο, ωστόσο αυτός διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρός επί τόπου.
Στην κατοχή του υπόπτου βρέθηκαν επίσης δύο γεμιστήρες και δεν έφερε κανένα έγγραφο ταυτοποίησης -γεγονός που, σύμφωνα με τις αρχές, παραπέμπει σε άτομο που ενδεχομένως σκόπευε να προκαλέσει τη μέγιστη δυνατή ζημιά και να επιτεθεί μαζικά στις δυνάμεις επιβολής του νόμου.
Περίπου 200 ταραξίες έφτασαν στη συνέχεια στο σημείο και άρχισαν να παρεμποδίζουν και να επιτίθενται στις αστυνομικές δυνάμεις. Για λόγους ασφάλειας του κοινού και των αρχών εφαρμόστηκαν μέτρα ελέγχου πλήθους.
Η κατάσταση παραμένει σε εξέλιξη και αναμένονται νεότερες πληροφορίες».
Δεύτερο βίντεο του πυροβολισμού από άλλο σημείο
Δείτε το βίντεο:
Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας λέει ότι ο διαδηλωτής κρατούσε όπλο
Από την πλευρά του, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) ανέφερε, μέσω της εκπροσώπου του Τρίσια ΜακΛάφλιν, σε μήνυμα προς το Associated Press ότι το άτομο που πυροβολήθηκε έφερε όπλο με δύο γεμιστήρες και ότι η κατάσταση «παραμένει ρευστή». Το DHS έδωσε επίσης στη δημοσιότητα φωτογραφία ενός πιστολιού, το οποίο, σύμφωνα με τις Αρχές, βρέθηκε στην κατοχή του ατόμου.
Ο κυβερνήτης της Μινεσότα Τιμ Γουόλζ επικοινώνησε με τον Λευκό Οίκο
Σε δήλωσή του, ο κυβερνήτης της Μινεσότα Τιμ Γουόλζ ανέφερε ότι επικοινώνησε με τον Λευκό Οίκο για την κατάσταση, εκφράζοντας έντονη αντίδραση για όσα συμβαίνουν στην πολιτεία. «Η Μινεσότα έχει φτάσει στα όριά της. Αυτό είναι εξοργιστικό», δήλωσε, ζητώντας τον άμεσο τερματισμό της επιχείρησης και την αποχώρηση «χιλιάδων βίαιων, ανεκπαίδευτων αξιωματικών» από την περιοχή.
Το βίντεο του πυροβολισμού
Βίντεο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο δείχνει τη στιγμή που άνδρες της ICE ρίχνουν στο έδαφος τον διαδηλωτή ο οποίος αντιστέκεται και στη συνέχεια ένας από τους ομοσπονδιακούς πράκτορες βγάζει το όπλο του και πυροβολεί αρκετές φορές προς το μέρος του.
🚨 JUST IN: Federal agents are UNLEASHING crowd control munitions on leftists in Minneapolis after an armed suspect was shot and killed
Mayor Frey and Tim Walz caused this. They called for people to FIGHT BACK against Border agents, and look what happened.
THEY SHOULD RESIGN.… pic.twitter.com/ZTGvWtLjMc
— Eric Daugherty (@EricLDaugh) January 24, 2026
Πράκτορες της ICE πυροβόλησαν και σκότωσαν διαδηλωτή στη Μινεάπολη
Νέο φονικό περιστατικό, έπειτα από εκείνο με τη Ρενέ Γκουντ, σημειώθηκε στη Μινεάπολη, όταν ομοσπονδιακοί πράκτορες της ICE άνοιξαν πυρ κατά διαδηλωτή, ο οποίος έχασε τη ζωή του.

