Ελλάδα Επικαιρότητα

Λιβύη: Αναχωρεί την Κυριακή C-130 με τρόφιμα και φάρμακα για τους πλημμυροπαθείς

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής μας Αεροπορίας για να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στις πλημμυρισμένες περιοχές της Λιβύης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert, το C-130 αναμένεται να αναχωρήσει αύριο, Κυριακή (17.09.23) με προορισμό το Τομπρούκ στην ανατολική Λιβύη. Η ανθρωπιστική βοήθεια θα περιλαμβάνει τρόφιμα, φάρμακα και υγειονομικό προσωπικό.

Η Λιβύη «χτυπήθηκε» από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της καοκαιρίας Daniel, με την πόλη της Ντέρνα να έχει υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές και απώλειες. Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι αγνοούνται, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ενώ ο ακριβής απολογισμός των θυμάτων παραμένει σε αυτό το στάδιο άγνωστος.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης της ανατολικής Λιβύης, κάνουν λόγο για τουλάχιστον 3.000 νεκρούς, όμως αρκετοί φοβούνται πως ο απολογισμός των θυμάτων στην πραγματικότητα θα είναι πολύ πιο μεγάλος.

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι πλημμύρες κατέστρεψαν μεγάλο μέρος των οδικών υποδομών – δρόμοι και γέφυρες – δυσχεραίνοντας κι άλλο την πρόσβαση για την παροχή βοήθειας.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, παρά το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή συνδράμουν με πλήθος μέσων και προσωπικού στην περιοχή της Θεσσαλίας που επίσης επλήγη από τις καταστροφικές πλημμύρες, θα προσφέρουν τη συνδρομή τους και στην χώρα της βόρειας Αφρικής.