Διεθνής Ασφάλεια Επικαιρότητα

Λήξη συναγερμού; Ο ρωσικός στρατός αποσύρεται από τα σύνορα με την Ουκρανία

Λήξη συναγερμού; Ο ρωσικός στρατός αποσύρεται από τα σύνορα με την Ουκρανία

Ο ρωσικός στρατός ξεκίνησε την αποχώρησή του από τα σύνορα με την Ουκρανία, όπου οι ρωσικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί σε προκεχωρημένες θέσεις τις τελευταίες εβδομάδες, προκαλώντας υψηλή διεθνή ένταση και την αντίδραση των δυτικών δυνάμεων. μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Αυτήν την στιγμή, οι μονάδες και οι στρατιωτικοί μας σχηματισμοί κατευθύνονται προς τους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τα αεροδρόμια, φορτώνουν τα αποβατικά πλοία, τις σιδηροδρομικές πλατφόρμες και τα μεταγωγικά αεροσκάφη», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, όπως μετέδωσε το Ria Novosti

Η εξέλιξη αυτή είχε φανεί από χθες, Πέμπτη, όταν η Μόσχα ανακοίνωσε πως έδωσε εντολή στην Στρατιωτική ηγεσία να αρχίσει η επιστροφή των στρατευμάτων στις μόνιμες βάσεις τους στο εσωτερικό της χώρας.

Στη σχετική ανακοίνωσε αναφερόταν πως ολοκληρώθηκε με επιτυχία η «αιφνιδιαστική επιθεώρηση» των δυνάμεων στις νότιες και τις δυτικές περιοχές της, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

«Η μείωση του αριθμού των στρατευμάτων στα σύνορά μας αποκλιμακώνει αναλογικά την ένταση», ανέφερε χθες ο Ζελένσκι με tweet του. «Η Ουκρανία βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση, ωστόσο χαιρετίζει κάθε βήμα για τη μείωση στρατιωτικής παρουσίας και την αποκλιμάκωση της κατάστασης στο Ντονμπάς», συμπλήρωσε.