Επικαιρότητα Κορωνοΐός Κόσμος

Lockdown για όλους στην Αυστρία, υποχρεωτικός ο εμβολιασμός

Εστίαση: Ανατροπή... Μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες και σε ανοικτούς χώρους...

Είναι η πρώτη χώρα της δυτικής Ευρώπης που λαμβάνει την απόφαση – Τις ανακοινώσεις έκανε σήμερα η κυβέρνηση

Αυστρία γίνεται η πρώτη χώρα της δυτικής Ευρώπης που επιβάλει και πάλι ένα πλήρες lockdown φέτος για να αντιμετωπίσει το νέο κύμα μολύνσεων από την COVID-19. Παράλληλα, ολόκληρος ο πληθυσμός της διατάσσεται να εμβολιαστεί μέχρι την 1η Φεβρουαρίου.

Τις ανακοινώσεις έκανε η αυστριακή κυβέρνηση, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Το lockdown θα διαρκέσει αρχικά τουλάχιστον 10 ημέρες, 20 το περισσότερο, όπως ανακοινώθηκε. Η υποχρέωση του εμβολιασμού θα ισχύσει από την 1η Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται πως χθες, οι πρωθυπουργοί της Άνω Αυστρίας και του Σάλτσμπουργκ, των δύο σφοδρότερα πληττόμενων από την πανδημία κρατιδίων της Αυστρίας, ανακοίνωσαν την επιβολή γενικού lockdown – ακόμη και για τους εμβολιασμένους. Ο πρωθυπουργός της Άνω Αυστρίας Τόμας Στέλτσερ, μιλώντας στο τοπικό Κοινοβούλιο, δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια ελιγμού» και τάχθηκε υπέρ της λήψης ανάλογων μέτρων σε όλη τη χώρα.

Στην Αυστρία ο δείκτης των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών σημείωσε χθες νέο ρεκόρ, φθάνοντας το 989.

Λίγες ημέρες πριν είχε προηγηθεί το lockdown για τους ανεμβολίαστους πολίτες, ενώ σήμερα ελήφθη η απόφαση να γενικευτεί και στους εμβολιασμένους.