Επικαιρότητα Κόσμος

Λωρίδα της Γάζας: Στο κέντρο της πόλης ο Ισραηλινός στρατός – Δεν χωρούν άλλους νεκρούς τα νεκροταφεία

Λωρίδα της Γάζας: Στο κέντρο της πόλης ο Ισραηλινός στρατός – Δεν χωρούν άλλους νεκρούς τα νεκροταφεία

Ο στρατός του Ισραήλ επιχειρεί στο κέντρο της πόλης της Γάζας, στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού εδάφους. Την ίδια ώρα η ανθρωπιστική κατάσταση θεωρείται καταστροφική.

Τα στρατεύματα του Ισραήλ βρίσκονται πλέον «στην καρδιά» της πόλης της Γάζας, στο βόρειο τμήμα της λωρίδας, όπου οι χερσαίες μάχες και η εκστρατεία βομβαρδισμού εντάθηκαν τις τελευταίες ημέρες για «να καταστραφεί η Χαμάς», όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ.

«Δεν θα υπάρξει ανθρωπιστική εκεχειρία χωρίς την επιστροφή των ομήρων», πρόσθεσε ο ισραηλινός υπουργός. Περισσότεροι από 240 άνθρωποι απήχθησαν, σύμφωνα με το Ισραήλ, την ημέρα της επίθεσης της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου, που προκάλεσε φούντωμα του πολέμου.

Τουλάχιστον 1.400 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση αυτή (σύμφωνα με το Ισραήλ), στην πλειονότητά τους άμαχοι που έχασαν τη ζωή τους την ίδια ημέρα της επίθεσης της Χαμάς, η οποία ήταν η πιο αιματηρή στην ιστορία του Ισραήλ.

Από την παλαιστινιακή πλευρά, περισσότεροι από 10.300 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι και ανάμεσα στους οποίους 4.237 παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους από τις 7 Οκτωβρίου στη Γάζα, σύμφωνα με το χθεσινό απολογισμό του υπουργείου Υγείας της Χαμάς.

Νεκροταφεία που δεν χωράνε άλλους νεκρούς

Η υπηρεσία επικοινωνίας της Χαμάς στη Γάζα υποστήριξε χθες, Τρίτη, το βράδυ μέσω της πλατφόρμας Telegram πως τα κοιμητήρια στο έδαφος «είναι υπερπλήρη και δεν υπάρχει πια χώρος για τις ταφές».

Μπροστά στην καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση που επικρατεί σ’ αυτό το μικρό πολιορκημένο έδαφος, οι εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός πολλαπλασιάστηκαν από την πλευρά του ΟΗΕ, μη κυβερνητικών οργανώσεων, ηγετών του αραβικού κόσμου και άλλων χωρών.

«Τα αδιάκοπα αιτήματά μας για άμεση εφαρμογή μιας κατάπαυσης του πυρός έμειναν αναπάντητα», δήλωσε χθες το βράδυ η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα, η οποία ανακοίνωσε το θάνατο ενός εργαζομένου της σε βομβαρδισμό εναντίον του προσφυγικού καταυλισμού του Σάτι, στην περιφέρεια της Πόλης της Γάζας.

ΠΗΓΗ newsit.gr