Επικαιρότητα Κόσμος

Μαντλίν Μακάν: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισής της – Μεγάλη έρευνα σε φράγμα στην Πορτογαλία

Μαντλίν Μακάν: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισής της – Μεγάλη έρευνα σε φράγμα στην Πορτογαλία

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη υπόθεση της Μαντλίν Μακάν. Οι ντετέκτιβ που ερευνούν την εξαφάνισή της απέκλεισαν σήμερα μια απομακρυσμένη περιοχή του Αλγκάρβε, ενώ τέθηκε σε ισχύ ακόμη και η απαγόρευσης πτήσεων πάνω από το συγκεκριμένο σημείο, καθώς αναζητούν ίχνη του εξαφανισμένου παιδιού.

Συγκεκριμένα επιχείρηση έρευνας της πορτογαλικής αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη σε τεχνητή λίμνη στο φράγμα Arade, το οποίο βρίσκεται 40 λεπτά μακριά από το σημείο από το οποίο είχε εξαφανιστεί πριν από 16 χρόνια η τετράχρονη τότε Μαντλίν Μακάν.

Δύτες της αστυνομίας εθεάθησαν να μπαίνουν στο νερό νωρίς σήμερα το πρωί, ενώ ένα σκάφος της πυροσβεστικής υπηρεσίας βρίσκεται από το πρωί εκεί, περιφρουρώντας την περιοχή των ερευνών.

Η πρώτη μεγάλη έρευνα για την Μαντλίν Μακάν

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη έρευνα για τη Μαντλίν εδώ και εννέα χρόνια, μια έρευνα που γίνεται αφότου η γερμανική αστυνομία βρήκε φωτογραφίες -του κύριου υπόπτου Christian Brueckner– που απεικονίζουν τον «μικρό παράδεισό του», όπως ο ίδιος το αποκαλούσε, στην εν λόγω περιοχή της Πορτογαλίας.

Οι δρόμοι που οδηγούν στην εν λόγω περιοχή έχουν σφραγιστεί ήδη από χθες, ώστε κανείς να μην έχει πρόσβαση στην περιοχή αυτή.