Επικαιρότητα Τουρκία Πολιτική

«Μας ξεπερνούν οι Ελληνες και βγάζουν γλώσσα» – Πού στρέφεται ο Ερντογάν για αγορά μαχητικών

«Μας ξεπερνούν οι Ελληνες και βγάζουν γλώσσα» - Πού στρέφεται ο Ερντογάν για αγορά μαχητικών

Ο Ερντογάν βιάζεται, και θέλει να έχει μια κάποια επιτυχία στο θέμα των μαχητικών, ως προεκλογικό ατού.
Λίγες μέρες μετά την συνάντηση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Αντονι Μπλίνκεν, όπου η Άγκυρα, δεν πέτυχε όσα προσδοκούσε σχετικά με τα F16, τα τουρκικά ΜΜΕ, επανέρχονται στο θέμα, με δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για συμφωνία της Τουρκίας με τη Μεγάλη Βρετανία για εξοπλιστικά προγράμματα.

Αναλυτές, θεωρούν ότι το αμερικανικό μπλόκο στην αγορά F16 εντάσσεται στο διπλωματικό παιχνίδι Τουρκίας – ΗΠΑ για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Σημειώνουν ταυτόχρονα ότι δύσκολα θα ληφθεί απόφαση στην Αμερική για το θέμα των F16 πριν τις προεδρικές εκλογές.

Όμως ο Ερντογάν βιάζεται, και θέλει να έχει μια κάποια επιτυχία στο θέμα, ως προεκλογικό ατού. Γι αυτό και στρέφεται, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, στην Μεγάλη Βρετανία για την αγορά μαχητικών.

Στρέφεται στην Μεγάλη Βρετανία για εξοπλιστικά ο Ερντογάν
Στη συμφωνία, της Τουρκίας με τη Μεγάλη Βρετανία για τα εξοπλιστικά περιλαμβάνεται η αγορά 24 έως 48 Eurofighter κάποια εκ των οποίων μεταχειρισμένα, 3 φρεγάτες και μεταγωγικά C130, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του Σκάι, επικαλούμενος τα τουρκικά ΜΜΕ.

«Χρειαζόμαστε επειγόντως νέα μαχητικά για να μη βγάζουν οι Έλληνες γλώσσα», αναφέρουν.

ΠΗΓΗ in.gr