Επικαιρότητα Εργασία

Με click away από Δευτέρα το λιανεμπόριο στη Θεσσαλονίκη – Με click away και click inside στην Αχαΐα

«Κουρεμένα» ενοίκια, αναστολές συμβάσεων και τον Απρίλιο – Τι θα γίνει με το Δώρο Πάσχα – Όλα τα νέα μέτρα ενίσχυσης επιχειρήσεων και εργαζομένων

Την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 12 Απριλίου στην Αχαΐα με click away και click inside και στη Θεσσαλονίκη μόνο με click away, ανακοίνωσε νωρίτερα  ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας. Όπως είπε, στην Κοζάνη δε θα λειτουργήσουν τα καταστήματα λιανικού εμπορίου, λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

Επιπλέον, ενημέρωσε πως από τη Δευτέρα 12 Απριλίου ανοίγουν τα καταστήματα ΟΠΑΠ, όχι όμως τα ΟΠΑΠ play και τα τυχερά παιχνίδια με κερματοδέκτη.

Παράλληλα, έκανε γνωστό πως στο λιανικό εμπόριο αίρεται το πλαφόν των 20 ατόμων και πλέον η αναλογία πληθυσμού/εμβαδού είναι η εξής:

  • Για επιφάνειες έως 500 τ.μ., ένα άτομο ανά 25 τ.μ.
  • Για επιφάνειες άνω των 500 τμ, για κάθε 100 τ.μ. πλέον των 500 τ.μ., επιτρέπεται ένας πελάτης επιπλέον.

Ο νέος υγειονομικός χάρτης

Την ίδια ώρα, άλλες δύο περιοχές της χώρας μπαίνουν στο βαθύ κόκκινο επίπεδο-πολύ αυξημένου κινδύνου από αύριο, Σάββατο.

Πρόκειται για την Περιφερεακή Ενότητα Κω και τον δήμο Ήλιδας Ηλείας, όπου τα ενεργά κρούσματα είναι 110 και 116 από 31 και 79 στις 30 Μαρτίου, αντίστοιχα.

Αντιθέτως, λόγω βελτίωσης της επιδημιολογικής εικόνας, από τη Δευτέρα βγαίνουν από το βαθύ κόκκινο και μπαίνουν στο κόκκινο η Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδος και Φθιώτιδας με εξαίρεση τους δήμους Λαμιέων και Λοκρών. Επίσης, οι δήμοι Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού της Εύβοιας, Κατερίνης, Αστυπάλαιας και Σκιάθου.

Πλέον, με βάση τον νέο υγειονομικό χάρτη, στο βαθύ κόκκινο παραμένουν τόσο η Ατική, όσο και η Θεσσαλονίκη, καθώς και οι Π.Ε.:

Αχαΐας

Βοιωτίας, Εύβοιας (πλην των δήμων Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού), Ευρυτανίας

Αρκαδίας, Κορινθίας

Χαλκιδικής, Κιλκίς, Πέλλας

Κοζάνης

Λέσβου

Ζακύνθου

Μυκόνου

καθώς και οι δήμοι Καλυμνίων, Λέρου, Ρόδου, Χίου, Ανωγείων Ρεθύμνου, Χανίων, Ιωαννιτών, Κόνιτσας, Λαμιέων, Λοκρών, Αμφίπολης Σερρών, Βέροιας, Σερρών, Καρδίτσας, Καστοριάς, Ορεστίδος και Γρεβενών, όπως και η Δ.Κ. Γαλατινής του δήμου Βοΐου Κοζάνης.

ΠΗΓΗ