Επικαιρότητα Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Με ελάχιστους προσκεκλημένους η ορκωμοσία της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας

«Βυθίζεται» η Wall Street

Σε αυστηρά μέτρα προστασίας εν όψει του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού προχωρά άμεσα η Βουλή. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, μεταξύ των μέτρων με υψηλό συμβολισμό, είναι και ο περιορισμός των προσκεκλημένων στην τελετή ορκωμοσίας της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου την Παρασκευή 13 Μαρτίου. Ο αριθμός των προσκλήσεων θα περιοριστεί κατά το ένα δέκατο, δηλαδή περίπου στα εκατό άτομα, ενώ θα υπάρξουν συστάσεις να αποφευχθούν χειραψίες, φιλιά κ.λπ.

Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος της Βουλής ειδικά για την ορκωμοσία της ΠτΔ , το μέτρο είναι επιβεβλημένο και ως μήνυμα στην κοινωνία, από την στιγμή που η Βουλή θα έδινε μια εικόνα ασφυκτικά γεμάτου με κόσμο κτίριο. “”Θα ήταν διπλό λάθος”, είπε χαρακτηριστικά “και για λόγους αυτοπροστασίας, αλλά και ως μήνυμα στην κοινωνία”. Ενώ συμπλήρωσε χαριτολογώντας ότι “αντί να κάνουμε γάμο στη Μητρόπολη θα κάνουμε σε ξωκλήσι”.

Η απόφαση για την ορκωμοσία της κ. Σακελλαροπούλου ελήφθη κατόπιν συνεννόησης της Βουλής με τους πολιτικούς Αρχηγούς, την κυβέρνηση, τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια αλλά και την ίδια την Πρόεδρο της Δημοκρατίας η οποία ζήτησε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Εκτός από την ορκωμοσία της ΠτΔ, η Βουλή έχει ήδη μπει σε πορτοκαλί συναγερμό εξαιτίας του κορονοϊού, καθώς από την περασμένη εβδομάδα έχουν σταματήσει οι ομαδικές επισκέψεις σχολείων και ΚΑΠΗ στο κτήριο. “Η Βουλή είναι σε κατάσταση συναγερμού Νο1” είπε ο κ. Τασούλας ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα προληπτικά μέτρα. Μάλιστα όταν ρωτήθηκε αν θα υπάρξουν χειραψίες, είπε ότι “θα περιοριστούμε σε επινεύσεις”.

Στη Βουλή ήδη έχει διαμορφωθεί χώρος-ιατρείο έξω από το κτίριο ώστε να εξετάζονται εκεί τυχόν ύποπτα κρούσματα.

capital.gr